Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον «χορό» των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου δίνουν τον "ρυθμό" στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη βελτίωση του κλίματος βοηθά και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με ορισμένα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα, στηρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται σε λίγο υψηλότερο επίπεδο.

Η αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία Safran ανακοίνωσε αύξηση 7,8% στα έσοδα πρώτου τριμήνου, στα 4,24 δις. ευρώ, ενώ η Randstad εμφάνισε κέρδη αυξημένα κατά 10%. Αντιθέτως, τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες της BP μειώθηκαν κατά 80% σε ετήσια βάση, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το 16% των εταιρειών του Stoxx Europe 600 έχει ανακοινώσει αποτελέσματα, το ήμισυ των οποίων είτε ευθυγραμμίστηκε ή ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 347 μονάδες, όπως και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.279 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,12% στις 4.540 μονάδες και οριακά χαμηλότερα στις 10.292 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,1% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v