Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Άνοδος έως 6% για τις μετοχές της Adidas και της Societe Generale, μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων τριμήνου. Το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων πιέζει τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων. Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street.

Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνουν ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Adidas, η Societe Generale και η Credit Suisse, δίνουν ώθηση στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, αν και η ενίσχυση του δολαρίου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Fed που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, επιβαρύνει τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, η Fed επιβεβαίωσε τις προθέσεις της για τα επιτόκια, όμως οι επενδυτές δεν «κλονίζονται» καθώς ευελπιστούν σε νέες κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η μετοχή της Adidas ενισχύονταν κατά 5,6% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της εταιρείας για τις πωλήσεις και την κερδοφορία του τρέχοντος έτους, ενώ η μετοχή της Societe Generale ενισχύονταν κατά 5,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες δίνουν μια μικτή εικόνα. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα από το 60% των ευρωπαϊκών εταιρειών, από τα οποία τα μισά είτε ξεπέρασαν είτε ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα υπόλοιπα ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, που εμφάνισαν απρόσμενη πτώση τον Σεπτέμβριο, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η φθινοπωρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 381 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,86% στις 10.938 μονάδες και κατά 0,94% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.994 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,54% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.378 μονάδες..

Υψηλότερα κατά 0,43% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.518 μονάδες, κατά 0,24% ο ιταλικός FTMIB στις 22.366 μονάδες, ενώ τις απώλειες 0,37% καταγράφει ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.570 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures, με τα futures του S&P, του Dow Jones και του Nasdaq να ενισχύονται κατά 0,3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v