Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη μέρα της συμφωνίας αποτιμούν οι ευρωαγορές

Σε... περισυλλογή οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που προσπαθούν να «δουν» ποια είναι η επόμενη μέρα μετά τη συμφωνία για την Ελλάδα, με το βλέμμα στραμμένο στην Ελληνική Βουλή. Πτωτικά οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου μετά τη συμφωνία για το Ιράν. Στα $1,1028 ενισχύεται το ευρώ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς, μετά την ευφορία που δημιούργησε χθες η συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελληνική Βουλή για να δουν αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη για το νέο μνημόνιο. Και αυτό διότι λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, φάνηκαν ήδη οι πρώτες ρωγμές στο κυβερνητικό σχήμα.

Εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν οδηγεί σε πτώση την τιμή του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να δέχονται πιέσεις οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι μετά τη συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης και σταδιακή αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας -αν και δεν είναι ακόμα σαφές το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,12% στις 396 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 κατά 0,31% στις 6.717 μονάδες, κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.992 μονάδες και κατά 0,47% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.430 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,42% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.177 μονάδες, κατά 1,42% ο πορτογαλικός PSI στις 5.720 μονάδες και κατά 0,84% ο ιταλικός FTMIB στις 22.969 μονάδες.

Στα 1,1028 δολάρια κινείται το ευρώ, ενώ λίγο υψηλότερα διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Μικτή συνεδρίαση στη Wall Street προοιωνίζονται τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v