Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-πιστωτών στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Οι traders αναμένουν ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία, όσο όμως παραμένει αβέβαιη η κατάσταση αποφεύγουν να κάνουν νέες τοποθετήσεις. Ήπιες πιέσεις στη Wall δείχνουν τα futures.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο σημερινό Eurogroup και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της. 

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που άνοιξε στο "κόκκινο", ενισχύεται κατά 0,17% στις 7.059 μονάδες,  ενώ αντιθέτως ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,5% στις 11.650 μονάδες και κατά 1,5%  ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.015 μονάδες.

Απώλειες 0,07% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 11.417 μονάδες και 0,62% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 23.168 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,34% διαμορφώνεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 6.130 μονάδες.

Ορισμένοι traders εκτιμούν πως τελικά θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, ωστόσο σημειώνουν πως οι περισσότεροι επενδυτές θα αποφύγουν την αγορά νέων μετοχών, για όσο παραμένει αβέβαιη η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, σε ήπια πτωτικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των δεικτών της Wall Street.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v