Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικό γύρισμα καταγράφεται στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά μεγέθη. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Βήματα ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από την εικόνα που καταγράφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα τελευταία οικονομικά μεγέθη.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1% στις 11.440 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,68% στις 5007 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,31% στις 6.949 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,82% στις 11.206 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,44% στις 6026 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,89% στις 22.777 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της WallStreet.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των γαλλικών τραπεζών SocieteGenerale και CreditAgricoleπου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον STOXXEurope 600 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, το 63% ξεπερνά ή ικανοποιεί τις προσδοκίες της αγοράς. Ο συγκεκριμένος χρηματιστηριακός δείκτης παράλληλα, είναι κατά 5% χαμηλότερος από ότι ήταν τον Απρίλιο όταν άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο 14,5 ετών.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι ειδήσεις ήταν ενθαρρυντικές. Ο σύνθετος δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 53,9 και σύμφωνα με τη Markit, υποδεικνύει ρυθμό ανάπτυξης για το δεύτερο τρίμηνο της τάξεως του 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v