Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά την χθεσινή βουτιά. Ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές καθώς οι επενδυτές αξιολογούν με νηφαλιότητα τις εξαγγελίες Ντράγκι. Τα νέα στοχεία για ευρωζώνη. Κλειστός ο DAX λόγω αργίας.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ισχυρές πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης. Μετά τα όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα στοιχεία που έδειξαν πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ στο 5,9%.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,79% στις 4.277 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 1,23% στις 6.526 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,88% στις 10.510 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,8% στις 5544 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,02% τις 20.099 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είναι κλειστό σήμερα λόγω αργίας για την εθνική εορτή της Επανένωσης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δίνουν μικτή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης. Ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ αιφνιδιάζοντας, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών, με τη Markit να προειδοποιεί ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε τέλμα. Αντίθετα, οι λιανικές πωλήσεις εκτινάχθηκαν απροσδόκητα κατά 1,2% στην ευρωζώνη, δίνοντας ελπίδες για ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου καθώς οι επενδυτές, αξιολογούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα τις συνέπειες του προγράμματος αγοράς τίτλων ABS που εξήγγειλε ο Μάριο Ντράγκι. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της ING ενισχύεται κατά 2%.  

Θετική έκπληξη αποτελεί και η μετοχή της EasyJet με άλμα 4,2% καθώς η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση του ετήσιου στόχου κερδοφορίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v