Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τα υψηλά 6ετίας οι αγορές της Ευρώπης

Με βήμα σημειωτόν οι περισσότεροι δείκτες στα υψηλά 6 ετών. Θετικά μηνύματα για την οικονομία. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall. Βουτιά 4,9% για την Bank of Ireland.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες από τα υψηλά 6ετίας που άγγιξαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση και ενώ τα οικονομικά μεγέθη είναι ευοίωνα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,16% στις 10,025 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,19% στις 4597 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32% στις 6.852 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,06% στις 11.170 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 0,64% στις 7437 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 22.540 μονάδες.

Ο FTSE Eurofirst 300 που τη Δευτέρα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008, υποχωρεί κατά 0,1%. Ο FTSE All World Index, κρατά το ιστορικό υψηλό των 281,4 μονάδων καθώς επικρατεί η εκτίμηση πως η πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών θα παραμείνει στηρικτική για το ορατό μέλλον.

Παράλληλα, συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα του Νότου, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ιταλίας και Ισπανίας να κινούνται σε ιστορικό χαμηλό. 

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Μετά τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ, η προσοχή στρέφεται και στην Κίνα. Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στο 2,5% το Μάιο επιτρέπει νέα βήματα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές.Τα στοιχεία για την βρετανική οικονομία ήταν θετικά καθώς ο κλάδος μεταποίησης στη Γηραιά Αλβιόνα ανέβασε ταχύτητα τον Απρίλιο. Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατ΄4,4% σε ετήσια βάση, που είναι και ο υψηλότερος ρυθμός τριετίας.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Bank of Ireland με κάθετη πτώση 4,9% καθώς ο Wilbur Ross δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση του δικού του μεριδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v