Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν τα υψηλά 6ετίας οι αγορές της Ευρώπης

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ολοκληρώνουν την όγδοη εβδομάδα ανόδου. Ώθηση στις μετοχές των τραπεζών της περιφέρειας με τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Υποχωρούν οι αποδόσεις στα ομόλογα του Νότου.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν και κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές που αισίως ολοκληρώνουν την όγδοη συνεχή εβδομάδα ανόδου. Η θετική επίδραση των αποφάσεων της ΕΚΤ συνεχίζεται και σήμερα με άνοδο κυρίως στις μετοχές των τραπεζών της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,31% στις 9978 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,41% στις 4567 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2% στις 6.827 μονάδες.

Στις αγορές ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,15% στις 11.004 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,34% στις 7335 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,76% στις 22.118 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street

«Τα μέτρα της ΕΚΤ είναι θετικά για την ανάπτυξη και τα χαμηλότερα επιτόκια είναι θετικά για τις μετοχές» εξηγεί ο Chris Green, της irst NZ Capital.  Ευνοϊκή είναι και η αντίδραση στην αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων της Ισπανίας και της Ιρλανδίας υποχωρούν κατά 7 μονάδες βάσης, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων υποχωρούν κατά 8 μονάδες βάσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v