Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω ΗΠΑ

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν νωρίτερα στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους. Κλειστές λόγω του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία, Κύπρος και Λουξεμβούργο.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις σημερινές συνεδριάσεις τους οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες από το ξεκίνημά τους είχαν «σπάσει» το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών οι ευρωαγορές, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση το β' τρίμηνο.

Μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για απροσδόκητη μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας και για αύξηση του πληθωρισμού, οι επενδυτές εκτιμούν τώρα ότι τελικά οι κεντρικές τράπεζες ίσως προχωρήσουν νωρίτερα του αναμενόμενου σε σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε κατά 1,58% στις 6.483,34 μονάδες, ενώ στο 0,73% περιόρισε τις απώλειές του ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης στις 8.376,29 μονάδες και στο 0,51% ο δείκτη CAC 40 του Παρισιού στις 4.093,20 μονάδες.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 8.737,6 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,17% έκλεισε ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 6.051,17 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρέμειναν κλειστές οι αγορές της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Λουξεμβούργου, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v