Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ οι ευρωαγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και την βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ. Κλειστές λόγω του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία, Κύπρος και Λουξεμβούργο.

«Έσπασαν» το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε ημερών οι ευρωαγορές, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση το β' τρίμηνο. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας και την βιομηχανική παραγωγή.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 307,41 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,07% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.582,9 μονάδες. Πτώση 0,6% για τον δείκτη DAX 30 της Φρανκφούρτης στις 8.387,4 μονάδες και 0,21% για τον δείκτη CAC 40 του Παρισιού στις 4.102,9 μονάδες.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX πιέζεται 0,35% χαμηλότερα στις 8.759,2 μονάδες, οριακές απώλειες για τον πορτογαλικό δείκτη PSI στις 6.057,9 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστές οι αγορές της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Λουξεμβούργου, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η μετοχή της Zurich Insurance Group καταγράφουν απώλειες 2,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για πτώση 27% στα καθαρά της κέρδη το β' τρίμηνο, ενώ κατά 1,3% υποχωρούσαν οι μετοχές της Hennes & Mauritz μετά την πτώση 1% που εμφάνισαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της. Απώλειες 0,9% για την GlaxoSmithKline μετά την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v