Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλά διετίας οι ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες. Χαμηλός όγκος συναλλαγών καθώς είναι κλειστή η Wall λόγω αργίας. Η προσοχή στραμμένη στο Eurogroup. Ενέργεια και φαρμακευτικές στο επίκεντρο.

Θετικό πρόσημο, αλλά περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σε μία συνεδρίαση με χαμηλότερο όγκο συναλλαγών δεδομένου ότι και η Wall Street είναι κλειστή λόγω αργίας (Martin Luther King Day).

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται κοντά σε υψηλά διετίας κυρίως λόγω της αισιοδοξίας που υπάρχει για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στις ΗΠΑ ως προς την αύξηση του ορίου χρέους στη χώρα.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,37% στις 7.731 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,25% στις 3.750 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3% στις 6.173 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,23% στις 8.624 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,78% στις 6.303 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,05% στις 17.562 μονάδες.

Ο ενεργειακός κλάδος όπως και οι φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκονται στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup για το 2013. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι του Eurogroup, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών θα καταπιαστούν με το μείζον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της στήριξης που θα μπορούν να έχουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v