Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κι άλλη συνεδρίαση-τραμπάλα στις ευρωαγορές

Άλλη μια συνεδρίαση με ιλιγγιώδεις διακυμάνσεις από τα ψηλά στα χαμηλά εκτυλίσσεται στις αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να "γυρίζουν" το μεσημέρι σε έντονες απώλειες. Ανάλογη εικόνα στα futures Wall.

Άλλη μια συνεδρίαση με ιλιγγιώδεις διακυμάνσεις από τα ψηλά στα χαμηλά εκτυλίσσεται στις διεθνείς αγορές, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να χάνουν το μεσημέρι τα πρωινά τους κέρδη και να «γυρίζουν» σε έντονες απώλειες. Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν οι αγορές futures της Wall Street.

Ο γερμανικός DAX 30, αν και ξεκίνησε την συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 2,5%, διολισθαίνει το μεσημέρι 2% στις 5.504 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 3,37% στις 2.902 μονάδες – κάτω από το φράγμα των 3.000 μονάδων – ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,31% στις 4.992 μονάδες, χάνοντας κι αυτός το φράγμα των 5.000 μονάδων.

Ανάλογη εικόνα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Μετά την αρχική άνοδο, ο ισπανικός ΙΒΕΧ διολισθαίνει 1,2% στις 7.870 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί 2,65% στις 5.762 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 1,4%. Επισημαίνεται ότι το βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν το μαζικό sell off σε μετοχές του γαλλικού τραπεζικού κλάδου, εν μέσω σεναρίων για υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας, αλλά και για προβλήματα ρευστότητας της Societe Generale, της οποίας η μετοχή βούλιαξε χθες κατά 15%. Οι τρεις βασικοί οίκοι επανέλαβαν χθες την αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Γαλλία με σταθερό Outlook ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της SocGen, απέρριψε τις φήμες ως «γελοία σενάρια».

Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street κινούνται ανοδικά, με στήριξη κυρίως από τα αποτελέσματα της Cisco που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v