Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή φρενίτιδα, με τη Societe Generale να ανεβαίνει 6% και τον CEO της να καθησυχάζει. To ράλι του χρυσού όμως στα 1.800 δολ. μαρτυρά πως υπάρχει νευρικότητα.

Ράλι αντίδρασης μετά τη φρενίτιδα της χθεσινής συνεδρίασης πραγματοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη μετοχή της Societe Generale να ανακάμπτει κατά 6%. Η εκτίναξη του χρυσού, όμως, πάνω από τα 1.800 δολ. μαρτυρά πως η νευρικότητα διατηρείται.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 2,75%, στις 5.767 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 2,79%, στις 3.086 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,22%, στις 5.118 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται και οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,98%, στις 8.124 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,65%, στις 6.017 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,85%, στις 14.948 μονάδες.

Κέρδη 2% καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός STOXX Europe 600.

Η μετοχή της Societe Generale, που βρέθηκε χθες στο στόχαστρο με βουτιά 15%, σημειώνει ράλι 6%. Ανοδικά, και μάλιστα με κέρδη 10%, κινείται και η μετοχή της γερμανικής χαλυβουργίας Salzgitter AG, η οποία προχώρησε σε αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το έτος.

Νωρίτερα, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με περιορισμένες απώλειες, ενώ οι κινεζικές αγορές έκλεισαν με άνοδο, παρά την κάθετη πτώση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall. Αναλυτές αναφέρονται στην αποκλιμάκωση της έντασης ως προς τα σενάρια για τη Γαλλία (οι οίκοι αξιολόγησης διέψευσαν τις φήμες περί επικείμενης υποβάθμισης της οικονομίας της χώρας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Societe Generale, κ. Frederic Oudea, διέψευσε ως απόλυτα σκουπίδια τις φήμες για έντονα προβλήματα ρευστότητας στη γαλλική τράπεζα).

Παράλληλα, όμως, υπήρξαν αναφορές για στήριξη της χρηματιστηριακής αγοράς από κρατικά ελεγχόμενους θεσμικούς επενδυτές στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v