Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας προβλημάτισαν της ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο. Νέα πτωτική πορεία για το δολάριο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας προβλημάτισαν της ασιατικές αγορές, με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,43% στις 9620 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 1,89% στις 2095 μονάδες. Ανοδικά το Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται κατά 0,36%.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2869 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,16% στις 3134 μονάδες.

Το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,9% σε τριμηνιαία βάση και κατά 3,7% σε ετήσια βάση, ποσοστά σχεδόν διπλάσια των εκτιμήσεων.

Επιπλέον, το δολάριο κινείται εκ νέου πτωτικά στις διεθνείς αγορές, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση για τους Ασιάτες εξαγωγείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v