Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Έντονες πιέσεις στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την περιπλοκή που δημιουργείται στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ παράλληλα διατυπώνονται νέα σενάρια για την νομισματική πολιτική της Κίνας

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την περιπλοκή που δημιουργείται στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ παράλληλα διατυπώνονται νέα σενάρια για την νομισματική πολιτική της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,94% στις 9558 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,37% στις 22955 μονάδες, ενώ στην Κορέα, ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,75% στις 2104 μονάδες.
Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,64% στις 2852 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,7% στις 3106 μονάδες.

Η Κίνα προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε νέα αύξηση του λόγου τραπεζικών αποθεμάτων, σε νέο ιστορικό υψηλό (20,5%). Παράλληλα, ο Li Daokui, σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v