Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι εκλογές στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να πιέζεται μετά την ανάκαμψη του γεν, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στις ιαπωνικές εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα σήμερα η Ιαπωνία δημοσίευσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου για την πρωτεύουσα Τόκιο, που θεωρείται ευρέως ως πρόδρομος δείκτης για τις τάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ο γενικός πληθωρισμός της πόλης μειώθηκε στο 1,8% τον Οκτώβριο από 2,2% τον προηγούμενο μήνα, με τον δομικό πληθωρισμό - ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων - να διαμορφώνεται επίσης στο 1,8%, από 2%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δομικός πληθωρισμός στο Τόκιο θα επιβραδυνόταν στο 1,7% τον Οκτώβριο.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η μηνιαία έκθεση για τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου και δυο ημέρες αργότερα η απόφαση πολιτικής της Fed. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Alphabet, Amazon, Apple, Meta και Microsoft.

Ο δείκτης ΜSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,13% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει πτώση 1% στις 37.762 μονάδες και 0,63% ο Nifty στις 24.247 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,82% στις 3.307 μονάδες, κατά 1,13% ο Hang Seng στις 20.720 μονάδες, κατά 0,1% ο ASX στις 8.214 μονάδες και κατά 0,37% ο Kospi στις 2.590 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v