Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια επεκτάθηκε για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης στην περιοχή Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού. Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, η οποία επεκτάθηκε για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες.

Εν τω μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων οικονομιών της περιοχής  Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, επικαλούμενη την υποτονική εικόνα της Κίνας και της παγκόσμιας ζήτησης, εν μέσω αυξημένων επιτοκίων και περιορισμένου εμπορίου. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της περιοχής θα εμφανίσουν ρυθμό ανάπτυξης 5% το 2023, έναντι 5,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, και 4,5% το 2024 από 4,8% που ανέμενε προηγουμένως. Για την Κίνα, η Παγκόσμια Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμησή της για ανάπτυξη 5,1% φέτος, αλλά μείωσε την πρόβλεψή της για το 2024 στο 4,4% από 4,8% προηγουμένως.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,26% στις 31.939 μονάδες, ενώ ο ASX υποχωρεί κατά 0,26% στις 7.030 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως τα κινεζικά χρηματιστήρια θα παραμείνουν κλειστά αυτήν την εβδομάδα λόγω αργίας, ενώ κλειστές λόγω αργίας ήταν σήμερα οι αγορές το Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v