Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις για τη στάση των κεντρικών τραπεζών, μετά και την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της. "Κατέβασε ταχύτητα" ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Ν. Κορέα.

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις για τη στάση και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Σεούλ, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας, ο οποίος αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό 2,7% τον Ιούνιο, καταγράφοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ κινείται πιο κοντά στον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Γενικότερα το κλίμα πάντως είναι υποτονικό, δεδομένης της σημερινής αργίας στη Wall Street.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% και κατά 0,88% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 33.456 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.246 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,55% ο Hang Seng στις 19.412 μονάδες και κατά 0,45% ο ASX στις 7.280 μονάδες, ενώ ο Kospi υποχωρεί κατά περίπου 0,2% στις 2.597 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v