Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Καλύτερα του αναμενόμενου η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, αν και περιορίζεται, ενώ στην Ιαπωνία βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογικές μετοχές να δίνει ώθηση στην αγορά της Ιαπωνίας, ενώ τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται δίνουν ενδείξεις για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και των αμερικανικών επιτοκίων.

Στην Κίνα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την δραστηριότητα στα εργοστάσιά της, η οποία μειώθηκε τον Ιούνιο αν και ήταν υψηλότερη των προβλέψεων, με τον δείκτη μεταποίησης του Caixin να υποχωρεί στο 50,5 τον Ιούνιο από 50,9 τον Μάιο, αλλά να είναι υψηλότερος από το 50,2 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει υποσχεθεί πιο «ισχυρές» ενέργειες για να στηρίξει την οικονομία.

Στην Ιαπωνία, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε το β’ τρίμηνο, καθώς η άμβλυνση των περιορισμών στις προμήθειες και η άρση των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσαν ώθηση στη βιομηχανική παραγωγή και τη ζήτηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει κέρδη 1,66% στις 33.739 μονάδες.

Άνοδο 1,29% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.243 μονάδες, 1,73% ο Hang Seng στις 19.243 μονάδες, 1,47% ο Kospi στις 2.602 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,52% στις 7.240 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v