Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η έλλειψη νέων μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας απογοητεύει τους επενδυτές. Η προσοχή στραμμένη στις ΗΠΑ και την διήμερη κατάθεση του προέδρου της Fed.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η έλλειψη νέων μέτρων τόνωσης της κινεζικής οικονομίας απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι αναρωτιούνται παράλληλα πόσο επιθετική θα επιλέξει να γίνει σήμερα η Fed, ο πρόεδρος της οποίας αντιμετωπίζει τους αμερικάνους νομοθέτες στη διήμερη κατάθεσή του και θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί εάν τα επιτόκια θα αυξηθούν και πάλι τον Ιούλιο και θα κορυφωθούν στο εύρος του 5,5%-5,75%.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο, πάντως, κινείται ανοδικά, μετά και τη δημοσίευση στοιχείων για το ηθικό των Ιαπώνων κατασκευαστών, το οποίο αυξήθηκε τον Ιούνιο και παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,7% στις 33.24 μονάδες.

Πτώση 1,91% για τον Hang Seng στις 19.233 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,41% ο Shanghai Composite στις 3.227 μονάδες, κατά 0,66% ο Kospi στις 2.587 μονάδες και κατά 0,27% ο ASX στις 7.337 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v