Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Απώλειες έως 5% για το Χονγκ Κονγκ, ενώ το γεν αποδυναμώνεται παρά τις αναφορές για παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την υποχώρηση των κινεζικών αγορών να περιορίζει τις ελπίδες για μελλοντική επιβράδυνση στις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφει το δολάριο, μετά το δημοσίευμα των Financial Times πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να πούλησε τουλάχιστον 30 δις. δολάρια την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αδυναμία του γεν, που έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος των εισαγωγών.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές απώλειες καταγράφει το Χονγκ Κονγκ, με τους αναλυτές να μιλούν για μια σειρά παραγόντων που ρίχνουν τη συγκεκριμένη αγορά, μεταξύ των οποίων και οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Επίσης, οι επενδυτές ενδεχομένως να περίμεναν να ανακοινωθούν μέτρα πολιτικής κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ωστόσο εκεί ανακοινώθηκαν κυρίως αλλαγές προσωπικού, που σημαίνει πως η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μπορεί να μην έρθει όσο σύντομα αναμένονταν.

Αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενώ Σιγκαπούρη και Αυστραλία αναμένεται να ανακοινώσουν στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,66% στις 27.070 μονάδες.

Απώλειες 1% για τον Shanghai Composite στις 3.009 μονάδες, 1,85% για τον CSI στις 3.673 μονάδες και έως 5% για τον Hang Seng στις 15.428 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,84% στις 2.231 μονάδες και κατά 1,58% ο ASX στις 6.978 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι αγορές της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας και της Ινδίας παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v