Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι άνω του 3% σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ δεν τρόμαξε τους επενδυτές, παρά το ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας υποσχέθηκε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Ράλι άνω του 3% σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Ισχυρή άνοδος στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στα «βήματα» της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της Wall Street, παρά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιταχύνοντας μια παγκόσμια ύφεση.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας υποσχέθηκε ισχυρότερη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα lockdown λόγω Covid βαραίνουν το κλίμα εν όψει του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει ράλι 3,3% στις 27.102 μονάδες.

Κέρδη 1,82% για τον Shanghai Composite στις 3.070 μονάδες, 2,39% για τον CSI στις 3.842 μονάδες, ράλι 3,53% για τον Hang Seng στις 16.966 μονάδες και 2,32% για τον Kospi στις 2.213 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 1,67% στις 6.948 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v