Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Παρά το οτι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008, οι επενδυτές εκτιμούν πως η αύξηση του πληθωρισμού είναι βραχύβια. Σταδιακό περιορισμό των έκτακτων μέτρων για την πανδημία επιχειρεί η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσπερνούν τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ και να επικεντρώνονται σε έκτακτους παράγοντες υποδηλώνουν πως ο υψηλότερος πληθωρισμός ίσως είναι βραχύβιος.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ έδειξαν πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξησή του από τον Αύγουστο του 2008, στο 5%, μετά από άνοδο 4,2% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Όμως, στην άνοδο του δείκτη συνέβαλλαν βραχυπρόθεσμες αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων των αεροπλάνων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες για τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Ήπιες πιέσεις στην αγορά της Κίνας, όπου η πιστωτική ανάπτυξη συνέχισε να επιβραδύνεται τον Μάιο, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας προσπαθεί να μειώσει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία και να περιορίσει το αυξανόμενο χρέος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,35% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται οριακά σε αρνητικό έδαφος στις 28.948 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,22% ο Shanghai Composite στις 3.602 μονάδες και κατά 0,63% ο CSI στις 5.238 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,6% στις 28.906 μονάδες, κατά 0,78% ο Kospi στις 3.249 μονάδες και κατά 0,24% ο ASX στις 7.577 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v