Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές, παρά τις θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA.

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ξαναγίνονται επιφυλακτικοί ως προς την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παρά τις θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA.

Χθες, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε για δυσβάσταχτες επιπτώσεις από τους δασμούς, ενώ απηύθυνε έκκληση για ένα πιο ισχυρό και δίκαιο εμπορικό σύστημα.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τα αδύναμα στοιχεία για την μεταποίηση σε Ασία και Ευρώπη, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη και στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το χρέος της Ιταλίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,14% υψηλότερα στις 24.280 μονάδες.

Απώλειες 1,87% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.270 μονάδες, 1,04% για τον Kospi στις 2.314 μονάδες και 0,64% για τον ASX στις 6.252 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια στην Κίνα παραμένουν κλειστά έως τις 5 Οκτωβρίου λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v