Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίστηκαν οι απώλειες στις ασιατικές αγορές

Οι ενδείξεις ότι οι χρηματιστηριακές αρχίζουν να περιορίζουν το margin trading, σε συνδυασμό με το "ξεπούλημα" στα ασιατικά ομόλογα, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με τις απώλειες, όμως, να περιορίζονται ή και να αντιστρέφονται στο τέλος των συνεδριάσεων.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα και την Σαγκάη να δέχονται έντονες πιέσεις, υποχωρώντας έως και 4,5%, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κινεζικές χρηματιστηριακές αρχίζουν να περιορίζουν το margin trading. Ωστόσο, στο τέλος τόσο η Κίνα όσο και η Σαγκάη έκλεισαν με κέρδη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πτώση που σημειώθηκε νωρίτερα πυροδοτήθηκε από πληροφορίες ότι η μη εισηγμένη εταιρεία Golden Sun Securities σταμάτησε το margin financing και το short selling για τις μετοχές του Shenzhen ChiNext. Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από ένα selloff στα ασιατικά ομόλογα, με τις αποδόσεις αρκετών κρατικών ομολόγων να κινούνται σε πολυετή υψηλά, στον απόηχο της ανόδου των yields των γερμανικών ομολόγων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού διαμορφώνονταν 0,11% χαμηλότερα στις 150,29 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,07% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.488,19 μονάδες.

Πτώση 0,38% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.551 μονάδες, 1,38% για τον δείκτη ASX στις 5.511,3 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 0,47% έκλεισε ο δείκτης Kospi στις 2.072 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια της Κίνας και της Σαγκάης, με τους δείκτες να φτάνουν προς στιγμήν να καταγράφουν απώλειες έως και 4,5%. Τελικά, ο δείκτης CSI έκλεισε υψηλότερα κατά 0,74% στις 5.181 μονάδες και κατά 0,76% ο Shanghai Composite στις 4.947 μονάδες..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v