Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική οικονομία δεν κατάφεραν να στηρίξουν τις ασιατικές αγορές.

Αρνητικά πρόσημα στις περισσότερες ασιατικές αγορές, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα, ενώ το Χονγκ Κονγκ κινείται ανοδικά με τη βοήθεια της εισαγωγής της εταιρείας Cheung Kong Property.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Κίνας διαμορφώθηκε στο 53,5 τον Μάιο, από 52,9 τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Η οικονομία της Αυστραλίας κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση του τελευταίου χρόνου (+0,9%), καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες και ο όγκος των εξαγωγών αυξήθηκαν, ωστόσο οι μετοχές στο χρηματιστήριο της χώρας υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα μπορεί-λόγω των στοιχείων αυτών- να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων της.

Εν τω μεταξύ, η πτώση του δολαρίου έναντι του γεν πιέζει τις μετοχές του ιαπωνικού εξαγωγικού τομέα.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 0,47%, ενώ με πτώση 0,34% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στις 20.473 μονάδες.

Απώλειες 0,91% για τον δείκτη ASX στις 5.588,3 μονάδες, 0,74% για τον Kospi στις 2.063 μονάδες, οι δείκτες CSI και Shanghai Composite περιόρισαν τις απώλειές τους στο 0,5% και 0,25% αντίστοιχα, στις 5.136 και 4.898 μονάδες,  ενώ αντιθέτως κατά 0,85% ενισχύονταν ο δείκτης Hang Seng στις 27.699 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v