Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας του Καναδά στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Κίνηση-έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, που μείωσε για δεύτερη φορά φέτος τα επιτόκια.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει των επερχόμενων συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών (αύριο συνεδριάζει η ΕΚΤ, σήμερα η Τράπεζα του Καναδά) και της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Νωρίτερα σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, σε μια κίνηση έκπληξη, προχώρησε στην δεύτερη μείωση επιτοκίων για φέτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, πλην Ιαπωνίας, υποχωρούσε κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 18.703,6 μονάδες.

Πτώση 0,59% για τον δείκτη Hang Seng στις 24.546 μονάδες, 0,15% για τον δείκτη Kospi στις 1.998 μονάδες και 0,53% για τον δείκτη ASX στις 5.871 μονάδες.

Αντιθέτως, σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές της Κίνας και της Σαγκάης, με τον δείκτη CSI να ενισχύεται κατά 0,66% στις 3.531 μονάδες και τον Shanghai Composite κατά 0,53% στις 3.280 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v