Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” Nikkei 2,9% στον απόηχο της Wall

Οι ασιατικές αγορές επανήλθαν σε πορεία κάθετης πτώσης, καθώς η αναρρίχηση στις καθυστερήσεις πληρωμών στεγαστικών δανείων υπέδειξε επιβράδυνση στις ΗΠΑ, προκαλώντας έντονες πιέσεις στους εξαγωγείς της Ασίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση αποτελεί συνέχεια της διόρθωσης που ξεκίνησε προ δύο εβδομάδων και αφαίρεσε 3,3 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές και πολλοί φοβούνται ότι τα προβλήματα στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ δεν θα έχουν βραχυχρόνια μόνο επίδραση.

Οι ασιατικές αγορές επανήλθαν στην πορεία κάθετης πτώσης που είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αναρρίχηση στις καθυστερήσεις πληρωμών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ υπέδειξε επιβράδυνση στην ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη, προκαλώντας έντονες πιέσεις στους εξαγωγείς της Ασίας.

Η Samsung υποχώρησε 2,7% και η HSBC 1,3%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή διολίσθηση αποτελεί συνέχεια της διόρθωσης που ξεκίνησε προ δύο εβδομάδων και αφαίρεσε 3,3 τρισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές και πολλοί φοβούνται ότι τα προβλήματα στην στεγαστική αγορά των ΗΠΑ δεν θα έχουν βραχυχρόνια μόνο επίδραση.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 2,9% ενώ ο MSCI Ασίας Ειρηνικού, 2,4% με όλους τους βασικούς δείκτες της Ασίας να υποχωρούν πάνω από 1% εκτός της Ταϊλάνδης και του Πακιστάν.

Η αγορά της Σαγκάης στην Κίνα, απ’όπου είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διολίσθηση, απόλεσε 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v