Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση ασιατικών αγορών με ”βουτιά” Κίνας 9%

Διορθωτικές τάσεις μετά την κατάκτηση επιπέδων ρεκόρ, επικράτησαν στις ασιατικές αγορές. Εντονότατη διολίσθηση υπέστησαν οι κινεζικές μετοχές, με τον βασικό δείκτη της αγοράς να υποχωρεί με το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Απρίλιο 2005 που συστάθηκε, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι οι κινεζικοί τίτλοι είναι υπερτιμημένοι.

Διορθωτικές τάσεις μετά την κατάκτηση επιπέδων ρεκόρ, επικράτησαν στις ασιατικές αγορές.

Εντονότατη διολίσθηση υπέστησαν οι κινεζικές μετοχές, με τον βασικό δείκτη της αγοράς να υποχωρεί με το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Απρίλιο 2005 που συστάθηκε, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι τα εξαιρετικά κερδη της αγοράς ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικά της εταιρικής κερδοφορίας και ότι πολλές μετοχές είναι υπερτιμημένες.

Η χρηματιστηριακή Citic Securities και η μεγαλυτερη εταιρία οινοπνευματωδών Wuliangye Yibin βυθίστηκαν κατά 10%, στο limit down της κινεζικής αγοράς.

Στο Χονγκ Κονγκ η China Mobile ώθησε τον δείκτη Hang Seng 2% χαμηλότερα. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,5% μετά το χθεσινό ρεκόρ.

Ο Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 0,5% ενώ και οι βασικοί δείκτες σε Αυστραλία και Νότιο Κορέα υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Σαγκάης και Σενζέν 300 της Κίνας διολίσθησε 9,3% από τα επίπεδα ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v