Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ιαπωνικών τραπεζών λόγω αύξησης επιτοκίων

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι στην ιαπωνική αγορά, συμπαρασύροντας τον κλάδο σε κέρδη σε όλες τις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της Bank of Japan να αυξήσει τα επιτόκια για να μη δημιουργηθούν ”φούσκες” στην οικονομία. Στον αντίποδα, με πτώση αντέδρασαν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση του κόστους δανεισμού διογκώνει τις ανάγκες αποπληρωμής χρεών.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι στην ιαπωνική αγορά, συμπαρασύροντας τον κλάδο σε κέρδη σε όλες τις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της Bank of Japan να αυξήσει τα επιτόκια για να μη δημιουργηθούν ”φούσκες” στην οικονομία.

Στον αντίποδα, με πτώση αντέδρασαν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση του κόστους δανεισμού διογκώνει τις ανάγκες αποπληρωμής χρεών. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχωρεί 0,1%, ενώ ο Topix ενισχύεται 0,3%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε ανεπαίσθητα 0,1%. Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν σε όλη την ασιατική περιφέρεια, πλην της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτίου Κορέας.

Οι αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν παραμένουν κλειστές λόγω αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v