Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες εξ αυτών να καταγράφουν μικρές απώλειες, και άλλες να κλείνουν με κέρδη. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου των μετάλλων, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καθώς και αυτές των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες εξ αυτών να καταγράφουν μικρές απώλειες, και άλλες να κλείνουν με κέρδη.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου των μετάλλων στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την άνοδο των τιμών των μετάλλων στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου καθώς και αυτές των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ήταν σχεδόν αμετάβλητος, στις 136,80 μονάδες, ενώ πτώση 0,6%, στις 16.838,17 μονάδες, κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο. Ο δείκτης σημείωνε κέρδη νωρίτερα, τάση η οποία όμως αντιστράφηκε λόγω ανησυχιών περί αύξησης του κόστους δανεισμού από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την επόμενη εβδομάδα.

Με εξαίρεση τις αγορές της Ταϊβάν, της Νέας Ζηλανδίας, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων, όλα τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v