Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά εβδομάδων κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, μετά την υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και του ψευδαργύρου. Αρνητικά επηρέασαν τις μετοχές και η απόφαση της Βενεζουέλας να εθνικοποιήσει τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, αλλά και οι αυστηρότεροι όροι που αποφάσισε η Ταϊλάνδη προκειμένου να περιοριστεί η ξένη ιδιοκτησία εγχώριων εταιρειών.

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά εβδομάδων κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με τις Inpex Holdings και BHP Billiton να σημειώνουν σημαντικές απώλειες, λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και του ψευδαργύρου.

Αρνητικά επηρέασαν τις μετοχές και η απόφαση της Βενεζουέλας να εθνικοποιήσει τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, αλλά και οι αυστηρότεροι όροι που αποφάσισε η Ταϊλάνδη προκειμένου να περιοριστεί η ξένη ιδιοκτησία εγχώριων εταιρειών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε κατά 1,6% στις 137,28 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 1,7% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, που έκλεισε στις 16.942,40 μονάδες. Πτώση 1,7% και για τον δείκτη Topix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v