Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψαν οι ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές μετά τη στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης της Ταϊβάν στο ζήτημα της επιβολής προστίμων στα διεθνή funds. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των ασιατικών αγορών παραμένουν άθικτα. Σε νέα επίπεδα ρεκόρ τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές μετά τη στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης της Ταϊβάν στο ζήτημα της επιβολής προστίμων στα διεθνή funds.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη των ασιατικών αγορών παραμένουν άθικτα, ενώ η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης της Ταϊβάν οδήγησε σε αντιστροφή της πτωτικής κίνησης της προηγούμενης ημέρας.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific ενισχύθηκε κατά 1,3% μετά από χθεσινή υποχώρηση ενώ ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1,4% στις 17.011 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Μαΐου.

Κέρδη κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές εκτός της Ινδίας, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι δείκτες αναφοράς σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Ο δείκτης αναφοράς του χρηματιστηρίου της Ταιβάν ενισχύθηκε κατά 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v