Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση τιμών 13% στην Ταϊλάνδη, απώλειες Ασίας

Το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης βυθίστηκε με τις μεγαλύτερες απώλειες 16 ετών, συμπαρασύροντας σε αισθητές απώλειες τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να δυσχεράνει την έξοδο κεφαλαίων από τη χώρα για να χαλιναγωγήσει την άνοδο 16% του μπαχτ φέτος. Ο βασικός δείκτης στην αγορά της Ταϊλάνδης διολίσθησε 13,7%.

Το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης βυθίστηκε με τις μεγαλύτερες απώλειες 16 ετών, συμπαρασύροντας σε αισθητές απώλειες τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι οι διεθνείς επενδυτές πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 10% για να αποσύρουν κεφάλαια από τη χώρα για ένα χρόνο.

Οι νέες ρυθμίσεις έχουν στόχο να χαλιναγωγήσουν την άνοδο 16% του μπαχτ φέτος. Η απόφαση προκάλεσε έντονη νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές.

Ο δείκτης SET διολίσθησε 13,7% στις 630,16 μονάδες. Η διολίσθηση προκάλεσε αυτόματη αναστολή διαπραγμάτευσης του δείκτη για μισή ώρα.

Με πτώση έκλεισαν και οι αγορές στην Ινδία, την Μαλαισία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες αλλά και την Σιγκαπούρη (-1,9%) και τις Φιλιππίνες (-1%).

Η αγορά στην Κουάλα Λουμπούρ υποχώρησε 2,1%, στην Τζακάρτα 2,3%, στην Σιγκαπούρη και στις Φιλιππίνες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού έκλεισε με πτώση 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v