Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CROWN:Αποτελεσμάτα προαιρετικής δημόσιας πρότασης

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος»), η Γαλλική απλοποιημένη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «SOCIEΤΕ DE PARTICIPATIONS CARNAUDMETALBOX SA» (στο εξής ο «Προτείνων») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Στις 5 Φεβρουαρίου 2008 (στο εξής η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης»), ο Προτείνων υπέβαλε προαιρετική δημόσια πρόταση (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση») για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «CROWN HELLAS CAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ A.E.», (στο εξής η «Εταιρεία»), ονομαστικής αξίας 1,55 Ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), οι οποίες δεν κατέχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον Προτείνοντα κατά την ημερομηνία αυτή, ήτοι 5.780.973 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό περίπου 24,02% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»), έναντι 7,75 Ευρώ τοις μετρητοίς (στο εξής το «Προσφερόμενο Τίμημα»).

2. Στις 7 Μαρτίου 2008, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του σχετικού με την Δημόσια Πρόταση πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντα, ενώ η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε στις 13 Μαρτίου και έληξε στις 10 Απριλίου 2008 (στο εξής η «Περίοδος Αποδοχής»).

3. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 28 μέτοχοι της Εταιρείας αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως της Δημόσια Πρόταση (στο εξής οι «Αποδεχθέντες Μέτοχοι»), προσφέροντας συνολικά 1.008.746 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 4,19% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Προσφερθείσες Μετοχές»). Από την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά 88.747 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,37% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, σε τιμή ανά μετοχή που δεν υπερέβη το Προσφερόμενο Τίμημα. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει συνολικά 19.379.020 Μετοχές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 80,54% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, Πρόσθετες Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά την λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ανωτέρω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

4. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του Προσφερόμενου Τιμήματος στους Αποδεχθέντες Μετόχους είναι η 18η Απριλίου 2008. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. θα καταβάλει το Προσφερόμενο Τίμημα σε κάθε Αποδεχθέντα Μέτοχο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός έχει επιλέξει στη δήλωση αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, δηλαδή: είτε (i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., είτε (ii) τοις μετρητοίς στον Αποδεχθέντα Μέτοχο, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της και έγκυρου αντίγραφου της Δήλωσης Αποδοχής σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v