Σίγμα: Στις 3.212 μονάδες ο στόχος για το Γ.Δ.

Τιμή-στόχο τις 3.212 μονάδες δίνει για το Γ.Δ. η Σίγμα Χρηματιστηριακή στην ετήσια ανάλυσή της για το 2005. Oι μετοχές Εθνική, Cosmote, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Intralot, Γερμανός, ΓΕΚ, Folli Follie, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και Attica Holdings είναι τα top picks. Οι τιμές-στόχοι.

Σίγμα: Στις 3.212 μονάδες ο στόχος για το Γ.Δ.
Τιμή-στόχο τις 3.212 μονάδες δίνει για το Γ.Δ. η Σίγμα Χρηματιστηριακή στην ετήσια ανάλυσή της για το 2005.

Οι μετοχές Εθνική, Cosmote, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Intralot, Γερμανός, ΓΕΚ, Folli Follie, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και Attica Holdings είναι τα top picks.

Παράλληλα, η Σίγμα Χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα: 26,8 - 31,2 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, τα 24,5 ευρώ για τη ΔΕΗ, τα 20,9 ευρώ για την Ιntralot, τα 26,6 ευρώ για το Γερμανό, τα 9,83 ευρώ για το Μυτιληναίο, τα 7,08 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ και τα 3,59 ευρώ για την Αttica Holdings.

Εξάλλου, θέτει τιμή-στόχο τα 17,6 ευρώ για την Cosmote, τα 4,7 ευρώ για τη ΓΕΚ, τα 27,3 ευρώ για τη Folli Follie και τα 15 ευρώ για τον ΟΤΕ.

Στο μεταξύ για την Εθνική Τράπεζα η χρηματιστηριακή βλέπει περισσότερο χώρο για θετικές αναθεωρήσεις των κερδών της με βάση τις υψηλότερες των εκτιμήσεων περικοπές στα κόστη, ενώ αναφέρεται ξεχωριστά στην ισχυρή της παρουσία στη Βαλκανική.

Για τον ΟΤΕ επισημαίνει την κρισιμότητα του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ προβλέπει καθαρά κέρδη 2004 ύψους 216 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τη θυγατρική κινητής τηλεφωνίας του οργανισμού η Σίγμα δεν αποκλείει επιπρόσθετη επιστροφή κεφαλαίων το 2005, ενώ υπογραμμίζει ότι η μεγάλη της δύναμη έγκειται στη δυνατότητά της να παράγει ρευστό.

Καθαρά κέρδη της τάξεως των 331 εκατ. ευρώ θα καταγράψει η ΔΕΗ το 2004, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι τα ολυμπιακά κόστη δεν θα επανεμφανιστούν το 2005.

Ελκυστικές αποτιμήσεις, ικανότητα παραγωγής ρευστού, υψηλή μερισματική απόδοση συνθέτουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Intralot, τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Σίγμα.

Για τη Folli Follie η Σίγμα προβλέπει το 2004 καθαρά κέρδη 52,1 εκατ. ευρώ και τζίρο 194,8 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζει ότι η εταιρία προφυλάσσει εαυτόν από μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, κατευθύνοντας σημαντικό τμήμα της παραγωγής της στην Κίνα.

Αναφορά στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Γερμανού, που επιτρέπει την επέκτασή του σε νέες αγορές και τη διαφύλαξη του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, κάνει η Σίγμα, εκτιμώντας ότι τα καθαρά κέρδη του θα αγγίξουν τα 53 εκατ. ευρώ το 2004.

Για την Attica Holdings οι αναλυτές της ΑΧΕ θεωρούν πως απολαμβάνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αναμένουν εξελίξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο και προβλέπουν καθαρά κέρδη 30 εκατ. ευρώ το 2004.

Σχετικά με τη ΜΕΤΚΑ η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρία θα αναλάβει έργα αξίας 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2010, ενώ ”βλέπει” καθαρά κέρδη 14 εκατ. το 2004 και 30 εκατ. ευρώ το 2005. Για τη μητρική της προηγούμενης οι εκτιμήσεις μιλούν για καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ το 2004 και 22,8 εκατ. ευρώ το 2005. Ο τζίρος του Μυτιληναίου το τρέχον έτος προβλέπεται στα 360 εκατ. ευρώ.

Η υιοθέτηση των ΔΛΠ από τη ΓΕΚ παραμένει μια ”έγνοια”, αναφέρει η Σίγμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η τιμή-στόχος ίσως αναθεωρηθεί υψηλότερα, αν η εταιρία αναλάβει την κατασκευή εργοστασίου 400 ΜW.

Εξάλλου, τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζει το Τμήμα Ανάλυσης της Χρηματιστηριακής είναι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος προβλέπεται να ξεπεράσει τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο και την υψηλή μερισματική απόδοση του focus list της, η οποία είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εστιάζουν στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (πάνω από 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση) λόγω του ελέγχου στο κόστος, της θέσης αγοράς που ήδη κατέχουν, της αποτελεσματικής χρηματοοικονομικής δομής τους, αλλά και λόγω της πιθανής επέκτασης στις αγορές των Βαλκανίων, ενώ οι μετοχές αυτής της κατηγορίας εμφανίζουν καλύτερη ”ορατότητα” στα οικονομικά τους αποτελέσματα, υψηλότερο free float και καλύτερη ρευστότητα σε όρους καθημερινής διαπραγμάτευσης.

Τέλος, άλλα σημεία τα οποία επισημαίνουν οι αναλυτές της Σίγμα Χρηματιστηριακής και τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν τα βασικά ”κλειδιά” για το τρέχον έτος είναι η δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική, η οποία δείχνει τη διάθεση για εφαρμογή δραστικών μέτρων περιορισμού των ελλειμμάτων, του πληθωρισμού, και της ανεργίας, η υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, οι ευκαιρίες που εμφανίζονται στον τουρισμό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων με πιθανές εταιρίες τις Εμπορική Τράπεζα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και, τέλος, η επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ύψος των κεφαλαίων της περιόδου 2007-2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v