ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Praxis: Σε αναζήτηση καταλύτη η Σοφοκλέους

Praxis: Σε αναζήτηση καταλύτη η Σοφοκλέους

Στα θέματα της επίλυσης του ασφαλιστικού των τραπεζών και της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας την τρέχουσα εβδομάδα, εκτιμά η Praxis στην εβδομαδιαία στρατηγική της (29/03) με τίτλο ”Αναζητώντας καταλύτες”.

”Ανθίζουν οι πασχαλιές, μαραίνονται οι αγορές...”

”Ανθίζουν οι πασχαλιές, μαραίνονται οι αγορές...”

Σε μια ”δύσκολη” περίοδο οδεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών, προβλέπει η Merit ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της, εκτιμώντας ότι στην μετά-January Effect εποχή του, ο Γενικός Δείκτης θα θελήσει να απειλήσει τις 2.800 μονάδες. ”Η διάθεσή μας ρέπει προς αύξηση της ρευστότητός μας”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Praxis: Η πτώση άλλαξε σημαντικά το momentum

Praxis: Η πτώση άλλαξε σημαντικά το momentum

Αλλαγή του momentum σε σημαντικό βαθμό έχει προκαλέσει η αρνητική πορεία της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα, πλήττοντας τη θετική ψυχολογία της επενδυτικής κοινότητας, όπως επισημαίνει η Praxis International στην εβδομαδιαία ανάλυση της.

Merit AXΕΠΕΥ: Best Six Months of the Year

Merit AXΕΠΕΥ: Best Six Months of the Year

Με βάση το δόγμα ”best six consecutive months of the year” οι αναλυτές της Merit ΑΧΕΠΕΥ υπολόγισαν ότι μία επένδυση στη Σοφοκλέους στο διάστημα από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου κάθε έτους από το 1985 έως το 2002 αποφέρει κέρδη 2.221% έναντι απόδοσης 120% για το υπόλοιπο εξάμηνο. Τι αποδίδει η τακτική του ”buy & hold”. Οι λεπτομέρειες.

Ψηλά σαν ”χαρταετός”...;

Ψηλά σαν ”χαρταετός”...;

Στροφή προς πιο αμυντικούς τίτλους με μεγάλη μερισματική απόδοση συνιστά στους έχοντες ρευστότητα η Merit ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εγχώρια αγορά κάθε άλλο παρά υπερτιμημένη μπορεί να θεωρηθεί. Η χρηματιστηριακή εκτιμά το Μάρτιο και ίσως τον Απρίλιο ως μήνες που θα προκύψουν ειδήσεις και εξελίξεις.

ΔΕΗ: Στα 24,8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Εθνική

Στα 24,8 ευρώ, από 24,1 ευρώ, αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Εθνική Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (10/03), συνιστώντας ”Buy”. Οι προοπτικές της ΔΕΗ παραμένουν θετικές το 2005, ενώ ο νέος CEO θα αντιμετωπίσει σύντομα πολλές προκλήσεις, αναφέρει η Εθνική.

Fortius: Σύσταση ”hold” για την Πλαίσιο

Σύσταση ”hold” εξέδωσε για τη μετοχή της Πλαίσιο Computers η Fortius Finance σε έκθεση της με ημερομηνία 9 Μαρτίου, με αφορμή τη δημοσίευση των μεγεθών της εταιρίας για το 2004, διατηρώντας την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 11,90 ευρώ.

Praxis: Οι διεθνείς ροές οδηγούν την αγορά

Παρά το θετικό momentum των τελευταίων ηµερών η αγορά κινείται περισσότερο λόγω των διεθνών ροών και λιγότερο λόγω των θεµελιωδών δεδοµένων, εκτιμούν, στο εβδομαδιαίο report, οι αναλυτές της Praxis International, παραμένοντας επιφυλακτικοί. Οι κυριότερες επενδυτικές επιλογές.

Praxis: Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη”

Με το ”δάκτυλο στη σκανδάλη” παραμένουν οι αναλυτές της Praxis International, οι οποίοι δηλώνουν ”επιφυλακτικοί”, καθώς εκτιμούν ότι παρά το θετικό momentum η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τη δίκαιη αποτίμησή της. Τα θετικά στοιχεία για τη διατήρηση του ”ζεστού κλίματος” Τι αλλάζει για Inform Λύκος, Sprider.

Merit ΑΧΕΠΕΥ: Οι αγοραστές υπερισχύουν

Οι αγοραστές φαίνεται τελικώς να υπερισχύουν με αποτέλεσμα η αγορά να κλείσει στις 3.064 μονάδες, ήτοι στο υψηλό της περασμένης Πέμπτης, επισημαίνουν οι αναλυτές της Merit ΑΧΕΠΕΥ, τονίζοντας ότι ”από τη στιγμή που η τάση είναι ανοδική, την καβαλάμε και την ακολουθούμε και την αφήνουμε να μας πάει όπου μας πάει”.

Beta: ”Θετική” για μετοχές -”αρνητική” για ομόλογα

Αλουμύλ: Στα 3,55 ευρώ η δίκαιη τιμή από VRS

Praxis: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τη Σοφοκλέους

Merit ΑΧΕΠΕΥ: Climbing the wall…

Merit ΑΧΕΠΕΥ: Η ιστορία μιας bull market...

Ελκυστική η Unisystems, λέει η VRS

JCF: Ο χάρτης του consensus για Ελλάδα- εξωτερικό

”Κόκκινο χαλί” για το 2005!

VRS: Στα 4,72 ευρώ η δίκαιη τιμή για τη Νεοχημική

Praxis:Στις 2.965-2.973 μονάδες η δίκαιη αποτίμηση

v