Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BETA: Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον

Σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτιμά η BETΑ Χρηματιστηριακή πως θα στραφεί το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η διόρθωση ήταν ως ένα σημείο αναμενόμενη αλλά και θετική για την αγορά. Τα top picks. To model Portfolio της χρηματιστηριακής.

BETA: Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το ενδιαφέρον
Σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτιμά η BETΑ Χρηματιστηριακή πως θα στραφεί το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η διόρθωση ήταν ως ένα σημείο αναμενόμενη αλλά και θετική για την αγορά.

Επίσης, στο Market Report της η χρηματιστηριακή αναφέρει πως προβλέπει περαιτέρω άνοδο για το Γενικό Δείκτη στο 2005, παρά τα κέρδη που έχει καταγράψει η αγορά από την αρχή του έτους.

Τονίζει παράλληλα πως με τις αποτιμήσεις των τραπεζών ύστερα από το πρόσφατο ράλι να έχουν διαμορφωθεί σε ”απαιτητικά” (demanding) επίπεδα, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές θα στρέψουν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι και θα διαθέτουν ”ισχυρές” προοπτικές ανάπτυξης και οι οποίοι είναι σημαντικά υποτιμημένοι σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

H χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”add” για τα top picks της, τα οποία και αποτελούνται από τις: Alpha Bank (για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 28,70 ευρώ), Εθνική (τιμή-στόχος τα 34,12 ευρώ), EFG Eurobank (τιμή-στόχος τα 30,90 ευρώ), ΟΤΕ (τιμή-στόχος τα 20,40 ευρώ), Τιτάν (τιμή-στόχος τα 31,25 ευρώ).

Αλλά και Ελληνικά Πετρέλαια (τιμή-στόχος τα 14 ευρώ), Cosmote (τιμή-στόχος τα 15,90 ευρώ), Φουρλής (τιμή-στόχος τα 8,38 ευρώ) ΔΕΗ (τιμή-στόχος τα 20,7 ευρώ) και Γρ. Σαράντης (με τιμή-στόχο τα 7,14 ευρώ).

Η BETA τονίζει ότι η Σοφοκλέους διαπραγματεύεται με premium έναντι των ευρωπαϊκών ”ανταγωνιστών”, δεδομένο που κρίνει δικαιολογημένο, λόγω των εξαιρετικών της προοπτικών. Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της (model portfolio) αποτελείται 75% από μετοχές, 15% από ευρωπαϊκά και αμερικανικά ομόλογα και 10% από ρευστά διαθέσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v