ΑΤΕ Χρηματιστηριακή: Οι προοπτικές του ΧΑ το 2006

”Το 2006 αναμένουμε να είναι μια χρονιά με περαιτέρω σημαντική αύξηση στα κέρδη των εταιριών του Χ.Α.”, αναφέρει η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή σε ανάλυση με τίτλο ”Οι προοπτικές της πορείας του Χ.Α. κατά το 2006”. Bάσει εκτιμήσεων τα κέρδη των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης θα υπερβούν τα κέρδη των εταιριών της μεσαίας.

ΑΤΕ Χρηματιστηριακή: Οι προοπτικές του ΧΑ το 2006
Το 2006 αναμένουμε να είναι μια χρονιά με περαιτέρω σημαντική αύξηση της κερδοφορίας των εταιριών του Χ.Α., αναφέρει η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή σε ανάλυση με τίτλο ”Οι προοπτικές της πορείας του Χ.Α. κατά το 2006”.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών (στοιχεία πρακτορείου Bloomberg), από αναλύσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου 2005, το εκτιμώμενο Ρ/Ε για τη χρήση 2005 του δείκτη FTSE/X.A. 20 ανέρχεται σε 20,5. Για τη χρήση 2006, ο δείκτης διαμορφώνεται σε 16,2.

Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του συνόλου των αναλυτών, οι προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας των εταιριών του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης αναμένεται να είναι καλύτερη σε σύγκριση με τις εταιρίες του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης για το 2006, αναφέρεται στην ανάλυση της χρηματιστηριακής.

Η κερδοφορία των εταιριών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πάντα σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών, αναμένεται να αυξηθεί κατά 43,1% ή, αν δεν συμπεριλάβουμε τον ΟΤΕ, κατά 21,4%, ενώ αν απλώς αφαιρέσουμε το κόστος της εθελουσίας εξόδου από τη χρήση 2005, τότε η αναμενόμενη αύξηση είναι 15,9%.

Η ερώτηση αν το Χ.Α. πρόκειται να κινηθεί ανοδικά κατά το 2006 δεν είναι φυσικά εύκολο να απαντηθεί. Η μεγάλη και συνεχής άνοδος του Χ.Α. από την άνοιξη του 2003 κάνει πολλούς επενδυτές επιφυλακτικούς ως προς τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του Χ.Α. και κατά το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v