Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

To σχέδιο της Uber για τα ιπτάμενα ταξί

To σχέδιο της Uber για τα ιπτάμενα ταξί

Το 2020 προγραμματίζει η εταιρεία τις πρώτες επιδείξεις ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου, που όμως αναμένεται να προκαλέσει και αντιδράσεις. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου μέσου συγκοινωνίας.

Η τεχνολογία και πώς επηρεάζει την κρίση μας

Η τεχνολογία και πώς επηρεάζει την κρίση μας

Μια απλή αναζήτηση στο Google επηρεάζει με τρόπο που πολλοί δεν φαντάζονται τις αποφάσεις μας, είτε πρόκειται για αγορές, είτε για ψήφους. Η επιρροή των smartphones και η έλευση των «έξυπνων ηχείων».

Οι τουρκικές τράπεζες και ο κίνδυνος μεγάλου... πυροτεχνήματος

Οι τουρκικές τράπεζες και ο κίνδυνος μεγάλου... πυροτεχνήματος

Η τεράστια έκθεση της χώρας σε δανεισμό σε ξένο νόμισμα και η βουτιά της λίρας δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ για τον Ερντογάν. Ποιες είναι οι ζώνες άμυνας του τραπεζικού τομέα και γιατί ξυπνούν μνήμες από την προ κρίσης Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ γέμισαν πετρέλαιο αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν!

Οι ΗΠΑ γέμισαν πετρέλαιο αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν!

Φρένο στην κατακόρυφη άνοδο της παραγωγής πετρελαίου από σχιστόλιθο στο Τέξας βάζουν οι τεράστιες ελλείψεις σε αγωγούς. Το αντίβαρο σε πιθανό νέο στοπ στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου και η πορεία των τιμών.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το παζάρι Αργεντινής-ΔΝΤ και τα φαντάσματα από το παρελθόν

Το παζάρι Αργεντινής-ΔΝΤ και τα φαντάσματα από το παρελθόν

Αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι συνομιλίες μπορούν να κρατήσουν έξι εβδομάδες. Ποιες επιλογές έχει η κυβέρνηση Μάκρι. Οι επώδυνες μνήμες από την προηγούμενη εμπλοκή του Ταμείου. Οι φόβοι για ευρύτερη κρίση στις αναδυόμενες αγορές.

Η Γερμανία βαδίζει στον δρόμο του Τσαουσέσκου

Η απόφαση της Γερμανίας να διατηρήσει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό θέτει σε κίνδυνο συνολικά την ευρωζώνη. Η στροφή Σολτς και SPD και πώς δημιουργεί νέα δεδομένα. Οι επιπλοκές με τον Τραμπ και η ανάγκη να υπάρξει αντίδραση.

Πώς οι Ιταλοί λαϊκιστές «ακυρώνουν» τον πρόεδρο

O Σέρτζιο Ματαρέλα δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας σε μια κρίσιμη πολιτική στιγμή. Ο ιστορικός ρόλος της προεδρίας στο ιταλικό πολιτικό σύστημα, το «πραξικόπημα» Μόντι και η νέα αβέβαιη εποχή.

Η μετανάστευση θα καθορίζει την πολιτική για 10ετίες

Η έξαρση της ακροδεξιάς, με φόντο τις μεγάλες ροές προς τη γηραιά ήπειρο. Οι πολιτικοί που αμφιταλαντεύονται και πώς επιχειρούν να κρύψουν το πρόβλημα από τα μάτια των ψηφοφόρων τους. Γιατί το θέμα δεν έχει εύκολη λύση.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν εμπορικό πόλεμο στην Κίνα

Κανένα ισχυρό κράτος δεν θα μπορούσε να δεχθεί τις ταπεινωτικές απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ. Γιατί οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να απομονωθούν. Ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει το Πεκίνο. O ρόλος των Ευρωπαίων και των Ιαπώνων.

Ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος για τις διεθνείς αγορές

Ο περιορισμός του ρόλου των τραπεζών ως «market makers» μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην επόμενη κρίση. Ο κίνδυνος από τις αλγοριθμικές τεχνικές και τα «αστραπιαία κραχ».

Η επίλυση του Σκοπιανού είναι πολύτιμη για τα Βαλκάνια

Τα πυρηνικά του Ιράν και η... αποπλάνηση του Τραμπ

Τα μυστικά της τελωνειακής ένωσης και το Brexit

Η Γερμανία πατάει... γκάζι στις απελάσεις

Η πρώτη δημοπρασία έργων τέχνης 1 δισ. δολαρίων

Πέντε λόγοι που το πετρέλαιο μπορεί να κινηθεί υψηλότερα

Γιατί είναι αναπόφευκτος ο εμπορικός πόλεμος Τραμπ-Ευρώπης

Η παράξενη απομόνωση του Εμανουέλ Μακρόν

Τα κέρδη τρέχουν στις ΗΠΑ αλλά οι μετοχές… αγκομαχούν

Τα εταιρικά χρέη στην Τουρκία πιέζουν προς νέα κρίση

v