Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το διπλωματικό Βιετνάμ του Τραμπ

Το διπλωματικό Βιετνάμ του Τραμπ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατάφερε να παγιδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στη μεταξύ τους μονομαχία. Τα μεγάλα λάθη του Τραμπ και ο ξαφνικός «έρωτας» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Γιατί η αποπυρηνικοποίηση παραμένει απατηλό όνειρο.

Το θερμό επεισόδιο Ινδίας-Πακιστάν και η στρατιωτική σύγκριση

Το θερμό επεισόδιο Ινδίας-Πακιστάν και η στρατιωτική σύγκριση

Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Η πυρηνική απειλή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Γιατί είναι αναπόφευκτο το νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Γιατί είναι αναπόφευκτο το νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Τρία χρόνια μετά την ψηφοφορία, έχουν αποκαλυφθεί οι ψευδαισθήσεις γύρω από το Brexit. Ο εκβιασμός της Μέι, η αλλαγή του παγκόσμιου πολιτικού σκηνικού και η στάση της Ε.Ε. Γιατί δεν είναι αντιδημοκρατική η επιστροφή στις κάλπες.

To πολιτικό μέλλον ανήκει στην αριστερά

To πολιτικό μέλλον ανήκει στην αριστερά

Εχουμε εισέλθει σε εποχή που ευνοεί τον ριζοσπαστισμό έναντι της μετριοπάθειας και αφήνει στην άκρη τους μεσαίους. Τα εγγενή προβλήματα των φιλελεύθερων. Γιατί θα είναι βραχύβια η εποχή Τραμπ.

Καταρρέει η παραγωγή ρεύματος από άνθρακα στην ΕΕ

Καταρρέει η παραγωγή ρεύματος από άνθρακα στην ΕΕ

Hedge Fund υποστηρίζει ότι τα επόμενα χρόνια θα μηδενιστεί στην ΕΕ η παραγωγή ενέργειας με καύσιμο τον άνθρακα. Η αναμενόμενη εκτόξευση της τιμής των δικαιωμάτων ρύπων βγάζει εκτός αγοράς τις συγκεκριμένες μονάδες.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα εξωτερικά σοκ απειλούν το εξαγωγικό θαύμα της Γερμανίας

Η μεγάλη κερδισμένη της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου αντιμετωπίζει τώρα τον κίνδυνο από τις πολιτικές Τραμπ και την επιβράδυνση της Κίνας. Το όπλο της ισχυρής εσωτερικής ζήτησης, το πολιτικό δίλημμα και οι «εθνικοί πρωταθλητές».

Κρίσιμο debate για τις εξορύξεις σε μεγάλα βάθη

Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών για την προμήθεια σπάνιων μετάλλων οδηγεί στα βάθη των ωκεανών. Οι τεχνικές δυσκολίες, τα πειράματα και οι αντιδράσεις για τον κίνδυνο μόλυνσης. Ποια είναι η εναλλακτική.

Τα κρυπτονομίσματα και ο κανόνας του χρυσού

Η εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων αμφισβητεί την ιδέα ότι το χρήμα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από κράτη. Η αποσύνδεση του δολαρίου από τον χρυσό το 1971 και το επόμενο λογικό βήμα.

Η επανάσταση στο Ιράν και τα μεγάλα λάθη των εχθρών του

Σαράντα χρόνια μετά την επανάσταση, η χώρα έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός σιιτικού άξονα στη Μέση Ανατολή. Η επιπολαιότητα της Δύσης, τα σφάλματα Τραμπ και πώς ανέτρεψε τα δεδομένα ο πόλεμος στη Συρία.

Πού έχουν δίκιο οι λαϊκιστές

Οι δημοκρατίες θα αποφύγουν τον κίνδυνο του λαϊκισμού, αν αναγνωρίσουν τα δομικά προβλήματα της παγκοσμιοποίησης. Η αντιμετώπιση της εργασιακής ανασφάλειας και το πρόβλημα της ταυτότητας.

Η ισλαμοφοβία και η νέα σύγκρουση των πολιτισμών

ΗΠΑ-Κίνα: Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στον εμπορικό πόλεμο

Η αναρχική φαντασίωση του bitcoin και το μέλλον του χρήματος

Τα ρίσκα της επιβολής «τουριστικού φόρου»

Η συνταγή ΟΟΣΑ για μείωση της ανισότητας

H αριστερή στροφή του SPD και η πρόκληση για Μέρκελ

Πώς θα αποφύγει τη χρεοκοπία η Τουρκία

Η «ιδιωτική αγορά» απειλεί τα χρηματιστήρια

Τα ρομπότ ετοιμάζονται να εισβάλουν στα χωράφια

Η επόμενη μάχη των ΗΠΑ θα είναι στα… ομόλογα

v