Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το Facebook απειλεί την πρωτοκαθεδρία των τραπεζών

Το Facebook απειλεί την πρωτοκαθεδρία των τραπεζών

Με το νέο κρυπτονόμισμα, το κοινωνικό δίκτυο φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τις ατέλειες των παραδοσιακών τραπεζών. Ο στόχος για γρήγορες και φθηνές συναλλαγές, τα ρυθμιστικά εμπόδια και ο ρόλος των κυβερνήσεων.

Γιατί η Ευρώπη κυριαρχεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Γιατί η Ευρώπη κυριαρχεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Τις 10 από τις 12 τρεις πρώτες θέσεις στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μετά το 2006 κατέκτησε η γηραιά ήπειρος. Η ανταλλαγή ιδεών, η γρήγορη προσαρμογή και ποιας χώρας οι ομάδες αναμένεται να κυριαρχήσουν στα επόμενα Champions League.

Το κρυπτονόμισμα του Facebook τρομάζει τις κεντρικές τράπεζες

Το κρυπτονόμισμα του Facebook τρομάζει τις κεντρικές τράπεζες

Τα σχέδια του κοινωνικού δικτύου για το λανσάρισμα ενός «σταθερού» κρυπτονομίσματος ανησυχούν τις ρυθμιστικές αρχές. Οι διαφορές με το bitcoin, τα emoney και ο φόβος της δολαριοποίησης. Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές.

Οι επενδυτές ποντάρουν κόντρα στην… αδύναμη ΕΚΤ

Οι επενδυτές ποντάρουν κόντρα στην… αδύναμη ΕΚΤ

Το ευρώ αρνείται να υποχωρήσει παρά τα σήματα που στέλνει ο Μάριο Ντράγκι. Γιατί πιστεύει η αγορά ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν έχει όπλα στη φαρέτρα. Το ερώτημα της διαδοχής του «σούπερ Μάριο» και ποιο μπορεί να είναι το κρίσιμο λάθος.

Η G20 θα δοκιμάσει τη νηνεμία στις αγορές

Η G20 θα δοκιμάσει τη νηνεμία στις αγορές

Οι επενδυτές δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν, ακόμα και στα πιο ισχυρά σοκ. Ο κίνδυνος του Brexit, οι «κανονιές» της ΕΚΤ και η νέα επίθεση Τραμπ στη Fed. Γιατί τα νομίσματα μπορεί να διαταράξουν την παράδοξη ηρεμία.

Ο Βάιντμαν και η παγίδα μιας... γερμανικής ΕΚΤ

O επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ μπορεί να καθορίσει αν θα υπάρχει ευρωζώνη στο τέλος της θητείας του. Η βαριά κληρονομιά του Ντράγκι, το βεβαρυμένο ιστορικό του προέδρου της Bundesbank και τα πολιτικά παζάρια.

Ο Τραμπ κάνει την Αμερική... τρομακτική ξανά

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστρατεύει οικονομικά όπλα στην εξωτερική πολιτική, εφαρμόζοντας «μαφιόζικες» μεθόδους. Η παντοδυναμία του δολαρίου, οι αδυναμίες της Κίνας και το ευρώ. Πώς η πολιτική του μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Πώς ο Σαλβίνι μπορεί να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα

Aν οι Βρυξέλλες στριμώξουν τη Ρώμη, μπορεί να καταφύγει στη χρήση επικίνδυνων δημοσιονομικών εργαλείων. Τα σχέδια για «παράλληλο νόμισμα», τα πειθαρχικά μέτρα της Κομισιόν και το σενάριο των εκλογών.

Η Amber Capital πιέζει για αλλαγή στο Δ.Σ. του ΟΤΕ

To ακτιβιστικό fund που ελέγχει το 2% των μετοχών απέστειλε επιστολή πιέζοντας για την τοποθέτηση του Alberto Horcajo στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και μέλους του Δ.Σ. Ωστόσο επαινεί το μάνατζμεντ της εταιρείας.

Η ευπάθεια του WhatsApp και οι πιθανοί στόχοι

Μικρός αριθμός χρηστών πιστεύεται πως αποτέλεσε στόχο των χάκερ που εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο δημοφιλές λογισμικό επικοινωνίας WhatsApp. Ποιοι εκτιμάται πως βρίσκονται πίσω από τις στοχευμένες επιθέσεις.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Το ρεκόρ εισροών στα funds ομολόγων και το κυνήγι ασφάλειας

Ποιος κερδίζει τα περισσότερα από μια κούπα καφέ!

Στον «από μηχανής θεό» Πάουελ ελπίζουν οι επενδυτές

Oι αναδυόμενες αγορές θύματα του εμπορικού πολέμου

Το Βερολίνο, η Τιενανμέν και οι ψευδαισθήσεις του 1989

Η διαδοχή Ντράγκι και η λάθος «συνταγή»

Οι επενδυτές φεύγουν από τα αμερικανικά… σκουπίδια

Ο εμπορικός πόλεμος και το ριψοκίνδυνο στοίχημα των επενδυτών

Πώς ο χρυσός έχασε τη... λάμψη του

Ποιους σκανάρουν οι ΗΠΑ για χειραγώγηση νομίσματος

v