Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

Η προσπάθεια του Facebook να δημιουργήσει το δικό του stablecoin και γιατί έχει σημάνει συναγερμό στους κεντρικούς τραπεζίτες. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και το μεγάλο ερώτημα του ποιος τελικά πρέπει να ελέγχει το... χρήμα.

Ο Πάουελ μπορεί να βγει νικητής στην κόντρα με Τραμπ

Ο Πάουελ μπορεί να βγει νικητής στην κόντρα με Τραμπ

Γιατί αναμένεται να κλιμακωθεί η διαμάχη του Αμερικανού προέδρου με την κεντρική τράπεζα. Τα κρυφά όπλα του Πάουελ και η «ασπίδα» του νόμου.

Ο «υπερόπτης» Μακρόν δοκιμάζει τα νεύρα της ΕΕ

Ο «υπερόπτης» Μακρόν δοκιμάζει τα νεύρα της ΕΕ

Η… μοναχική διπλωματία του Γάλλου προέδρου και οι εκτιμήσεις του Παρισιού για «πολιτική παράλυση» του Βερολίνου. Η έλλειψη αντίβαρου στον γαλλογερμανικό άξονα και οι πρωτοβουλίες που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Το ευρώ δεν επέτρεψε να γίνει η Γερμανία... Ιαπωνία

Το ευρώ δεν επέτρεψε να γίνει η Γερμανία... Ιαπωνία

Οι Γερμανοί θα έπρεπε να ευγνωμονούν το ευρώ και να υμνούν τον Μάριο Ντράγκι. Τα τεράστια πλεονάσματα, η γήρανση του πληθυσμού και η σύγκριση με την Ιαπωνία. Ποια θα ήταν η εξέλιξη με το γερμανικό μάρκο.

Η απειλή και η υπόσχεση του ψηφιακού χρήματος

Η απειλή και η υπόσχεση του ψηφιακού χρήματος

Οι τρεις λειτουργίες του χρήματος και πώς ανταποκρίνονται κρυπτονομίσματα, ψηφιακά συστήματα πληρωμών και το Libra του Facebook. Πώς μπορεί το κυριαρχικό δικαίωμα της δημιουργίας χρήματος να μεταφερθεί πίσω στους φορολογουμένους.

Γιατί το Netflix δείχνει τώρα ευάλωτο

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο χώρο του streaming, καθώς μεγάλα ονόματα επενδύουν πολλά χρήματα σε περιεχόμενο. Ο έως σήμερα παγκόσμιος ηγέτης βλέπει σύννεφα στον ορίζοντα, ενώ οι επενδυτές καταγράφουν ανησυχητικά στοιχεία.

Οι τέσσερις νίκες και η μια αποτυχία του Μάριο Ντράγκι

Η παρακαταθήκη του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ. Οι κινήσεις που έσωσαν την ευρωζώνη και έκαναν δημοφιλή το ενιαίο νόμισμα στους πολίτες. Η νέα πραγματικότητα της κεντρικής τράπεζας και το μεγάλο παράδοξο του «Σούπερ Μάριο».

Τα κέρδη και το ρίσκο του Ερντογάν στη Συρία

H «στρατηγικά ευφυέστατη» πανωλεθρία του Nτ. Τραμπ και τα νέα δεδομένα στον πόλεμο της Συρίας. Γιατί ο Ερντογάν εμφανίζεται -προς ώρας- να έχει κερδίσει όσα θέλει. Οι ρωσικές περιπολίες σε σύνορα του ΝΑΤΟ και η επικίνδυνη εξάρτηση της Αγκυρας από τη Μόσχα.

Τα διδάγματα για την οικονομία από την καμπύλη επιτοκίων

Πώς κινήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες η σχέση βραχυπρόθεσμων-μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις ΗΠΑ και ποια σήματα στέλνει για τους επενδυτές. Γιατί η πρόσφατη βελτίωση των δεδομένων δείχνει να είναι βραχύβια.

Η αλλαγή σκυτάλης στην EKT και οι ελπίδες για «αέναο» QE

Ποια εμπόδια καλείται να ξεπεράσει η Λαγκάρντ, για να εφαρμόσει το σχέδιο Ντράγκι. Η έλλειψη κρατικού χρέους, οι πολιτικές πιέσεις και οι εύθραυστες ισορροπίες. Γιατί η απειλή της ύφεσης μπορεί να λειτουργήσει... θετικά.

Big business για τους επαγγελματίες… ειρηνοποιούς

Ομόλογα και μετοχές μπέρδεψαν… τους ρόλους τους!

Ο «στημένος» καπιταλισμός πληγώνει τη φιλελεύθερη δημοκρατία

Ο νέος τύπος πολέμου που εισάγει ο Τραμπ

To κοινό λάθος Τραμπ και Ομπάμα στη Συρία

Το καθεστώς Ασαντ μεγάλος νικητής της τουρκικής επίθεσης

Το μοντέλο της Καλιφόρνιας στη μάχη κατά της ανισότητας

O εκατονταετής αγώνας των Κούρδων για γη και ταυτότητα

Το ισχυρό δολάριο και τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία

Η νευρικότητα στις αγορές και το επενδυτικό «παιχνίδι του δειλού»

v