Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Καταρρέουν οι «αυτοκρατορίες» του χρυσού

Καταρρέουν οι «αυτοκρατορίες» του χρυσού

Παραδοσιακές τράπεζες και ισχυρές οικογένειες χάνουν πόντους στην παγκόσμια αγορά. Ποια είναι τα νέα «αφεντικά» και γιατί παραμένουν στο... παρασκήνιο.

Ποια ομόλογα έδωσαν αποδόσεις… μετοχών

Ποια ομόλογα έδωσαν αποδόσεις… μετοχών

Τίτλοι προσέφεραν στους τολμηρούς αποδόσεις έως και 40% από το ναδίρ του Μαρτίου, «σοκάροντας» ακόμα και τους ειδικούς. Ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ποιες είναι τώρα οι εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

Η άνοδος των αγορών και η αύξηση της ανισότητας έχουν κοινές ρίζες

Η άνοδος των αγορών και η αύξηση της ανισότητας έχουν κοινές ρίζες

Η πανδημία ασκεί τεράστιες πιέσεις στους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, ενώ την ίδια ώρα οι πλούσιοι εξακολουθούν να βγάζουν κέρδη από τις αγορές. Το μείγμα που βλάπτει σοβαρά την πραγματική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Πώς να αποφύγετε τον κορωνοϊό χωρίς τα lockdown

Πώς να αποφύγετε τον κορωνοϊό χωρίς τα lockdown

Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι μετάδοσης τώρα που οι οικονομίες προσπαθούν να «ανεβάσουν ρολά». Το ζήτημα της τήρησης αποστάσεων και η χρήση εξοπλισμού προσωπικής προστασίας όπως μάσκες και γάντια.

Επτά λόγοι που ο Ερντογάν είναι ευάλωτος

Επτά λόγοι που ο Ερντογάν είναι ευάλωτος

Οι επιτυχίες του Τούρκου Προέδρου στη Λιβύη δημιουργούν λάθος εικόνα για την πραγματική ισχύ της χώρας. Η εξάρτηση από τη Ρωσία, η κόντρα με την Ευρώπη και η δύσκολη σχέση με τις ΗΠΑ. Επικοινωνιακό παιχνίδι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Τραμπ βάζει σε δοκιμασία την κυριαρχία του δολαρίου

Η συνεχιζόμενη διάβρωση της εμπιστοσύνης στην Αμερική πολιτικά και η κίνηση προς έναν τριπολικό κόσμο. Ο ρόλος της πανδημίας, οι κινήσεις της Κϊνας και ποια είναι τα πρώιμα δείγματα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δύο «αιρετικά» μυαλά ανατρέπουν τη γερμανική πολιτική στην Ευρώπη

Ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της στροφής προς τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση της ΕΕ. Η αλλαγή πλεύσης των 180 μοιρών που έχει αφήσει άφωνη την Ευρώπη. Γιατί δεν πρέπει να ξαφνιάζει η εξέλιξη και πώς η πανδημία αποτέλεσε απλά την... αφορμή. Πώς ξηλώθηκε το «πουλόβερ» Σόιμπλε.

Γερμανία και Γαλλία ανεβάζουν το επίπεδο της ευρωπαϊκής ιδέας

Το whatever it takes του γαλλογερμανικού μπλοκ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την Ευρώπη. Οι δύο καινοτομίες και το λάθος που δεν θα κάνουν οι πολίτες των δύο χωρών.

Πώς θα σταματήσουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας

Διαφορετικές στρατηγικές ακολουθούν οι χώρες καθώς βγαίνουν από τα lockdown και επανεκκινούν την οικονομία. Ποιες είναι οι κοινές συνιστάμενες, πως διαφοροποιούνται και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Γιατί η τηλεργασία δεν αφήνει τις ιδέες να... ανθίσουν

Ο αριθμός του Ντάνμπαρ και γιατί οι συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους τα μέλη μιας ομάδας γύρω από τον ψύκτη του νερού, είναι αδύνατον να αντιγραφούν online. Πώς η τηλεργασία περιορίζει τη δημιουργικότητα που προσφέρει το γραφείο.

Ετοιμη να βάλει νέα πυρομαχικά στο μπαζούκα η ΕΚΤ

Γιατί η Wall Street δεν τρομάζει από τις διαδηλώσεις

Πώς η Κίνα στρέφει τη μία ευρωπαϊκή χώρα εναντίον της άλλης

Πώς έμαθαν οι επενδυτές να... αγαπούν το ράλι των μετοχών

Πώς την... πάτησαν οι τράπεζες παίζοντας με τον χρυσό

Βουνό χρέους απειλεί να πνίξει την Τουρκία

Η πανδημία όπλο στη μάχη για τον έλεγχο των Βαλκανίων

Η Ευρώπη δεν πρέπει να καθίσει το Βερολίνο στο σκαμνί

Λάρι Σάμερς: Η Covid-19 και ο επερχόμενος «αιώνας της Ασίας»

Γιατί η Μέρκελ έκανε τη μεγάλη στροφή υπέρ της Ευρώπης

v