Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

«Σώστε τον Ελβετικό Χρυσό»-Το δημοψήφισμα που τρέμει η SNB

«Σώστε τον Ελβετικό Χρυσό»-Το δημοψήφισμα που τρέμει η SNB

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση: Την εκστρατεία «Σώστε τον Χρυσό μας», που εξασφάλισε 100.000 ελβετικές υπογραφές και τίθεται σε δημοψήφισμα, ζητώντας από την SNB να κρατά 20% των αποθεμάτων της σε χρυσό.

Γιατί δεν θα δώσουν δάνεια οι ευρωτράπεζες

Γιατί δεν θα δώσουν δάνεια οι ευρωτράπεζες

Ο επικεφαλής ανάλυσης της Unicredit εξηγεί ότι οι ελπίδες για αύξηση του δανεισμού στην ευρωζώνη είναι φρούδες. Το εποπτικό περιβάλλον, η οικονομική στασιμότητα και η πολιτική λιτότητας κρατούν κλειστή τη στρόφιγγα του δανεισμού.

Ο πλανήτης δεν θα ζήσει νέο «ψυχρό πόλεμο»

Ο πλανήτης δεν θα ζήσει νέο «ψυχρό πόλεμο»

Ο Μ. Γκορμπατσόφ φοβάται αναγέννηση του ψυχρού πολέμου. Ο Φ. Στίβενς απαντά «καμία σχέση». Το 1989 ο κομμουνισμός έχασε. Δεν υπάρχει επιστροφή. Η ΕΣΣΔ ήταν υπερδύναμη. Η σημερινή Ρωσία είναι επικίνδυνη, αλλά φθίνουσα περιφερειακή δυναμη.

Σενάρια για Brent κάτω από τα $70/βαρέλι

Σενάρια για Brent κάτω από τα $70/βαρέλι

Οι δομικές αλλαγές στην αγορά του μαύρου χρυσού οδηγούν σε αναθεωρήσεις των προβλέψεων για τις τιμές. Ποια τα περιθώρια αντίδρασης του ΟΠΕΚ και γιατί είναι διχασμένο το καρτέλ. Τι δηλώνουν οι αναλυτές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο.

Μοίρασε $9 δισ. η μεγάλη γιορτή των ...Εργένηδων

Μοίρασε $9 δισ. η μεγάλη γιορτή των ...Εργένηδων

Εχοντας απολαύσει online πωλήσεις $9 δισ. σε ένα 24ωρο, ο κολοσσός του online εμπορίου Alibaba, δεσμεύεται να αναδείξει την κινεζική "Γιορτή των Εργένηδων" στην διασημότερη εμπορική γιορτή του πλανήτη. Η ιστορία και τα ιλιγγιώδη ποσά του "αντι-Βαλεντίνου".

Υπόθεση Forex: Με ένα σκάνδαλο τελειώνουν τα... σκάνδαλα

Οι γραμμές άμυνας στον έλεγχο του τραπεζικού κλάδου έχουν πέσει εδώ και πολύ καιρό. Ευθύνεται μόνο μία κλίκα traders και πόσα γνώριζαν οι κεντρικές τράπεζες; Τι αλλάζει τώρα στις τράπεζες και πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ενός νέου σκανδάλου.

Δεν θα φέρει ο... κρίνος την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Τι αναμένουν οι αναλυτές από τα κρίσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη(;) του ΑΕΠ ευρωζώνης. Σε αναμμένα κάρβουνα διεθνείς ρυθμιστές και επενδυτές, παγερό παραμένει το Βερολίνο. «Πόσο θα περιμένουν την ανάπτυξη από τον... κρίνο;» αναρωτιέται ο El-Erian.

Τα μυστικά της συμφωνίας «σταθμός» ΗΠΑ - Κίνας για το κλίμα

Οι δύο πιο ρυπογόνες χώρες του πλανήτη διέρρηξαν ένα πολιτικό αδιέξοδο 20 ετών και αιφνιδίασαν τους πάντες, εγκαινιάζοντας σχέδια μείωσης των εκπομπών καυσαερίων. Τι σημαίνει η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για την κλιματική αλλαγή. Το ηχηρό σινιάλο για τις ΑΠΕ.

Γκάιτνερ: Oι Ευρωπαίοι είπαν «θα δώσουμε στους Ελληνες ένα μάθημα»

Οι γλαφυρές περιγραφές του τότε ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για τα γεγονότα που κόντεψαν να βουλιάξουν την ευρωζώνη. Πώς βγήκε το «ό,τι χρειαστεί» του Ντράγκι. Η f..ing disaster της ελληνικής κρίσης. Γιατί οι ευρωπαίοι ήθελαν να... ξυλοφορτώσουν τους Ελληνες.

Αναπόφευκτη η στασιμότητα στην ευρωζώνη

Ανίκανη η ΕΚΤ να δράσει ακόμη και με QE. Το πρόβλημα της ευρωζώνης είναι πολιτικό. Η λύση για την περιοχή είναι η δημοσιονομική επέκταση στη Γερμανία. Για να συμβεί αυτό όμως, ενδεχομένως να χρειάζεται μία νέα ύφεση με ακόμη υψηλότερη ανεργία.

Στον... κλίβανο τα ευρωπαϊκά αρχεία της Lehman Brothers;

Rachman: Ο Πούτιν, το ISIS και το στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ

Ο νομισματικός πόλεμος στο τέλος έχει μόνο θύματα!

Munchau: Το ευρώ κινδυνεύει σήμερα όσο ποτέ

Το …bullying της ΕΚΤ που οδήγησε το Δουβλίνο στο μνημόνιο

Ούτε οι CEOs δεν ξέρουν τι γίνεται στις τράπεζές τους!

Ο Μ. Ντράγκι απέδειξε ότι «είναι το αφεντικό» στην ΕΚΤ

Oι Κινέζοι έριξαν τον χρυσό στο... καναβάτσο

Στη γωνία ο Κάμερον για την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων

Οι πονοκέφαλοι Ομπάμα μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων

v