Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το καρτέλ του πετρελαίου κόβεται... στα δυο

Το καρτέλ του πετρελαίου κόβεται... στα δυο

Με την Ρωσία να «σνομπάρει» κινήσεις για μείωση της προσφοράς η συνάντηση με τον ΟΠΕΚ απέβη άκαρπη και προκάλεσε νέα βουτιά στις τιμές. Τι αναμένεται από την κρισιμότερη σύνοδο της 10ετίας του καρτέλ. Οι διπλωματικοί ελιγμοί των παραγωγών.

Πού πρέπει να στοχεύσει η ΕΚΤ με το χρυσό μπαζούκα του 1 τρισ.

Πού πρέπει να στοχεύσει η ΕΚΤ με το χρυσό μπαζούκα του 1 τρισ.

Με το Μάριο Ντράγκι να παραδέχεται πως η ποσοτική χαλάρωση αναθεωρείται και διευρύνεται, τα σενάρια φουντώνουν. Τι θα πρέπει να αγοράσει η ΕΚΤ στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού; Εταιρικά ομόλογα, κρατικά ομόλογα ή μήπως... αμερικανικά Treasuries;

Απρόσμενη αχτίδα φωτός για την παγκόσμια οικονομία

Απρόσμενη αχτίδα φωτός για την παγκόσμια οικονομία

Το πετρελαϊκό σοκ τονώνει άμεσα την ανάπτυξη και πυροδοτεί φρέσκια νομισματική χαλάρωση και δημοσιονομική ουδετερότητα -ακόμη και στην ευρωζώνη. Το 2015, η διεθνής οικονομία για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια, πιθανόν να αιφνιδιάσει ευχάριστα και όχι δυσάρεστα.

Πώς «καίγεται» η ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου

Πώς «καίγεται» η ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου

Το ενεργειακό κόστος απειλεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου σε βαθμό εξαφάνισης: Έντεκα από τα 24 χυτήρια της ΕΕ έχουν βάλει «λουκέτο» από το 2007. Θεωρούν υπαίτιο τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις της ηπείρου και απαιτούν ευρεία πανευρωπαϊκή στρατηγική.

Munchau: Η Aριστερά έχει δίκιο για το χρέος

Munchau: Η Aριστερά έχει δίκιο για το χρέος

Η τραγωδία της ευρωζώνης είναι η παραίτηση της Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς, που σπρώχνουν την Ευρώπη σε οικονομικό πυρηνικό χειμώνα. Σήμερα, μόνο η ριζοσπαστική Αριστερά έχει αξιόλογες στρατηγικές, γράφει ο W.Munchau. Το φαινόμενο Podemos και η περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθήνα αψηφά την τρόικα με τον νέο προϋπολογισμό

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους πιστωτές της για το δημοσιονομικό κενό του 2015 γράφουν οι FΤ. Η Αθήνα ευελπιστεί ότι θα πετύχει μια συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Τα προβλήματα της κυβέρνησης συνασπισμού.

Πώς να αποκτήσετε εκατομμύρια «ακόλουθους» στο Youtube

Τι χρειάζεται για να αποκτήσει δυναμική και πολλούς followers το κανάλι σας στο Youtube; Οι FT βρέθηκαν στο συνέδριο των... Youtubers στο Λονδίνο και μίλησαν με τρεις «αστέρες» του χώρου για το μυστικό της επιτυχίας.

Ευρωπαϊκές αγορές: Παίζοντας κόντρα στο βασικό σενάριο

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης έχει ήδη προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό. Όποιος θέλει να παίξει σε αμυντικούς κλάδους προσδοκά μόνο σε ισχνές αποδόσεις. Η διάθεση για ρίσκο και η ελπίδα να κάνουν και πάλι λάθος οι οικονομολόγοι.

Summers: Ο Έμπολα βάζει φωτιές στη δημόσια υγεία

Όπως απέδειξε ο Έμπολα , η έλλειψη επενδύσεων στη δημόσια υγεία συνιστά διεθνή έκτακτη ανάγκη, γράφει ο Lawrence Summers. Τρία ζωτικά μαθήματα για τον επόμενο ιό που... περιμένει στη γωνία. Ο ρόλος του ΠΟΥ και της φαρμακοβιομηχανίας.

Το internet θα έχει 3 δισεκατομμύρια χρήστες το 2015

Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο μισός πληθυσμός της γης ή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα έχουν πρόσβαση στο internet έως το 2018. Πώς εξελίσσονται οι συντελεστές κάλυψης έως το 2018. Τα highlights για τις "κορεσμένες" και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Με «στάμπα» Bob Marley η παγκόσμια αγορά μαριχουάνας

Οι τραπεζίτες έχουν το ψέμα στο αίμα τους

Κίνα-Ρωσία: Η συμμαχία με τα ξύλινα πόδια

Wolf: Η Ευρώπη και το σύνδρομο της χρόνιας ανεπάρκειας

Κρίση... απαισιοδοξίας απειλεί την ευρωζώνη

Οι φορολογούμενοι θα εξεγερθούν με τις απαιτήσεις της ΕΕ

Οι δύο επιλογές του Μάριο Ντράγκι για ποσοτική χαλάρωση

Η Τουρκία "παντρεύει" τον καπιταλισμό με τη... Σαρία

Ερχεται το «Facebook At Work»

Οι Γερμανοί κινούνται σε... παράλληλο σύμπαν

v