Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Sapin: Να συζητήσουμε με την Ελλάδα για το χρέος

Sapin: Να συζητήσουμε με την Ελλάδα για το χρέος

Ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με την επόμενη κυβέρνηση για το πρόγραμμα και το χρέος δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Σημαντική η σταθερότητα της ευρωζώνης, δεν υπάρχει προοπτική Grexit. Πώς σχολιάζει τη σκληρή στάση των Φινλανδών.

Το γερμανικών προδιαγραφών QE, η Ελλάδα και η αναδιάρθρωση

Το γερμανικών προδιαγραφών QE, η Ελλάδα και η αναδιάρθρωση

Σκληρό παζάρι για τους όρους του QE που σχεδιάζει η ΕΚΤ. Τι εκτιμά η αγορά ότι πρέπει να επιλεγεί, ποιος αναμένεται να είναι ο ρόλος των εθνικών κεντρικών τραπεζών. Τι επιλογές δίνονται για το ελληνικό χρέος. Τα ερωτήματα για τις αναδιαρθρώσεις.

Συμβιβασμός Βερολίνου - ΕΚΤ για το πρόγραμμα QE

Συμβιβασμός Βερολίνου - ΕΚΤ για το πρόγραμμα QE

Στις πιέσεις της Γερμανίας έχει υποκύψει η ΕΚΤ σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Οι αμφιβολίες της Μέρκελ και το σχέδιο Βάιντμαν για διαχωρισμό των ζημιών. Τι περιμένουν οι αγορές.

Ποιους traders «έκαψε» η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

Ποιους traders «έκαψε» η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

Μεγάλες χασούρες και λουκέτα στον απόηχο της απόφασης της SNB να τερματίσει τη στρατηγική της. Ποια είναι τα πρώτα λουκέτα. Στο γεν στρέφονται πολλοί επενδυτές.

Tο ελβετικό καταφύγιο... μπάζει πλέον νερά

Tο ελβετικό καταφύγιο... μπάζει πλέον νερά

Όταν αποφάσισε να αφαιρέσει το «ταβάνι» από το φράγκο, η SNB ήξερε ότι δεν μπορεί παρά να σοκάρει. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανοιχτή πρόσκληση στους κερδοσκόπους. Σίγουρα πάντως η Ελβετία δεν έχει τίποτα να υπερηφανευτεί για τις εξελίξεις.

Χαρδούβελης στους FT: Κίνδυνος Dirty Exit αν δεν πάρουμε παράταση

Το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό και λεφτά δεν υπάρχουν υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί, να επιδιώξει εξάμηνη παράταση του προγράμματος για να αποφευχθεί ατύχημα.

Γιατί ο Ντράγκι θα αποφασίσει για το QE με το βλέμμα στην... Ελλάδα

Η ΕΚΤ θα ήταν τρελή να μη σκεφτεί ότι ξεκινά αγορές κρατικών ομολόγων τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Πώς ακυρώνεται η «ανεξαρτησία» των κεντρικών τραπεζών και η βαρύτητα του ελληνικού ζητήματος στην απόφαση για QE.

Η άλλη όψη του αποπληθωρισμού για την Ευρώπη

Δεν πρέπει να τα βάψουν μαύρα οι Ευρωπαίοι. Ο «καλός» αποπληθωρισμός μπορεί να απελευθερώσει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή. Τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών και τα «δώρα» Ντράγκι.

Η Ελλάδα δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής Μέρκελ

Το 2015 θα είναι η χρονιά των μεγάλων προκλήσεων για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η αμετακίνητη πολιτική στάση συναντά αδιέξοδα στο θέμα της οικονομίας, αλλά και της εξωτερικής πολιτικής. Τα διλήμματα για την ευρωζώνη με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Το «ναι» του Eυρωδικαστηρίου αρχή του τέλους της τρόικας

Η γνωμοδότηση του Ευρωδικαστηρίου για το πρόγραμμα ΟΜΤ ουσιαστικά λήγει τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην «τρόικα» των δανειστών και υποχρεώνει τόσο την κεντρική τράπεζα όσο και την ομάδα σε εκ βάθρων αναδιοργάνωση. Τι δηλώνει ο Olli Rehn στους FT.

Λίγες οι επιλογές για τη μείωση του ελληνικού χρέους

Crash test για το QE από το Ευρωδικαστήριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «ταμπού» των ολιγαρχών οικονομική προτεραιότητα

El-Erian: Η Ελλάδα, η Ρωσία και τα ασφυκτικά δεσμά του χρέους

Smaghi: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

Ο συμβιβασμός που θα αποτρέψει το Grexit

Η άνοδος της πλουτοκρατίας και η αποτυχία της πολιτικής

Δέκα tips για επενδύσεις στην αγορά εμπορευμάτων

Γιατί ο αποπληθωρισμός ταιριάζει στην Ευρώπη

Ο αποπληθωρισμός της ευρωζώνης και τα τρια καυτά ραντεβού

v