Στη φόρα τα αρχεία της ιστοσελίδας των άπιστων συζύγων

Στοιχεία των χρηστών της AshleyMadison, ιστοσελίδας που αναλαμβάνει να βρει συντρόφους σε όσους θέλουν να απατήσουν το άλλο τους μισό, κινδυνεύουν να βγουν στη φόρα μετά από κυβερνοεπίθεση. Χάκερς απειλούν με δημοσίευση αν δεν κλείσει αμέσως η ιστοσελίδα.

Στη φόρα τα αρχεία της ιστοσελίδας των άπιστων συζύγων

Η Avid Life, η ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας Ashley Madison που ειδικεύεται στις γνωριμίες μεταξύ παντρεμένων που θέλουν να απατήσουν, ανέφερε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Το χτύπημα ήρθε μόλις τρεις μήνες αφότου η Ashley Madison ανακοίνωσε σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά το 2015 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η εταιρεία με έδρα το Τορόντο απολογήθηκε για την «αδικαιολόγητη και εγκληματική εισβολή σε πληροφορίες των πελατών», αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για το μέγεθος της επίθεσης ή για το αν υποκλάπηκαν προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «απομάκρυνε τις αναρτήσεις που σχετίζονται με το περιστατικό» και ότι «κατάφερε να προστατεύσει τις ιστοσελίδες και να κλείσει τα μη εξουσιοδοτημένα σημεία εισόδου». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «εργάζεται με τις διωκτικές αρχές, που ερευνούν αυτήν την εγκληματική πράξη».

Η Avid Life δεν αποκάλυψε αν η επίθεση θα επηρεάσει τα σχέδια της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Το KrebsOnSecurity, ένα blog που αποκάλυψε την είδηση, μετέδωσε ότι μια ομάδα με το όνομα Impact Team έχει αναλάβει την ευθύνη. Η ομάδα ανάρτησε σημείωμα στην AshleyMadison.com, στο οποίο υποστηρίζει ότι έχει πάρει τον έλεγχο όλων των συστημάτων στο γραφείο της εταιρείας, των domain, των βάσεων δεδομένων με τα στοιχεία των πελατών, κωδικών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οικονομικών αρχείων.

Η ομάδα κατηγορεί την ιστοσελίδα είναι ότι ενώ οι συνδρομητές πληρώνουν 19 δολάρια για «πλήρη διαγραφή» των στοιχείων τους, φαίνεται πως παρακρατούνται πληροφορίες όπως το όνομα και η διεύθυνση.

Σε ένα screenshot που αναρτήθηκε στο KrebsOnSecurity, το σημείωμα των χάκερς απειλεί με την δημοσίευση όλων των αρχείων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων «κρυφών σεξουαλικών φαντασιώσεων, γυμνών φωτογραφιών και συνομιλιών, συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, πραγματικών ονομάτων και διευθύνσεων» αν η Ashley Madison και η ιστοσελίδα Established Men δεν κλείσουν «άμεσα και για πάντα».

Η AshleyMadison.com υποστηρίζει ότι έχει 37 εκατομμύρια μέλη σε 48 χώρες, νούμερο που την κατατάσσει στην δεύτερη θέση των ιστοσελίδων για ραντεβού μετά το Match.com.

Η ιστοσελίδα, που προβάλλεται με το σλόγκαν «H ζωή είναι μικρή. Κάνε μια σχέση», κερδίζει χρήματα χρεώνοντας άνδρες για «πόντους», τις οποίες μπορούν να ρευστοποιήσουν ώστε να κερδίσουν γνωριμίες με γυναίκες.

Ο όμιλος ανέφερε ότι έχει πωλήσεις 115 εκατ. δολαρίων το 2014, ποσό που συνιστά άνοδο 45% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με το 50% των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αξία της ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

Εκτός από την Ashley Madison και την Established Men, η Avid Life διαχειρίζεται και το Cougarlife.com.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι τα χρήματα που θα αντλήσει από μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή της ιστοσελίδας σε περισσότερες χώρες, με στόχο οι μισές από τις πωλήσεις να προέρχονται από την Ασία ως το τέλος της δεκαετίας.

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v