Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Νομισματική «θύελλα» στις αναδυόμενες αγορές

Νομισματική «θύελλα» στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές αναταραχές στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών μετά την υποτίμηση του γουάν από την Κίνα. Η βουτιά 30% στο νόμισμα του Καζακστάν και οι ισχυρές πιέσεις στα νομίσματα Τουρκίας και Ρωσίας. Ο νομισματικός πόλεμος για ενίσχυση εξαγωγών.

Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτική για τη μετανάστευση

Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτική για τη μετανάστευση

Μια μπερδεμένη μίξη εθνικών πολιτικών δεν μπορεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα. Οι αντεγκλίσεις μεταξύ κρατών-μελών, τα δεδομένα από τους πολέμους στην ευρωπαϊκή γειτονιά και το πραγματικό διακύβευμα.

Το μεγάλο πρόβλημα της ευρωζώνης σε 90''

Το μεγάλο πρόβλημα της ευρωζώνης σε 90''

Οι χώρες της ζώνης του ευρώ είχαν και έχουν πάντα ως στόχο να δημιουργήσουν μια μεγάλη επιτυχημένη οικονομία στο παγκόσμιο σύστημα. Τα επιτεύγματά τους όμως ακόμα απέχουν από τον στόχο…

Οι επαναγορές ιδίων μετοχών χάνουν τη λάμψη τους

Οι επαναγορές ιδίων μετοχών χάνουν τη λάμψη τους

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών να ήταν ένας σίγουρος τρόπος υπεραπόδοσης μιας μετοχής, αλλά τελευταία οι επενδυτές δείχνουν να προτιμούν τις «βαρετές» εταιρίες που πληρώνουν καλά μερίσματα.

Ανισότητα και ανάπτυξη είναι ακόμη σε... σύγκρουση

Ανισότητα και ανάπτυξη είναι ακόμη σε... σύγκρουση

Θεσμοί όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ τονίζουν ότι η αυξανόμενη ανισότητα έχει συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο τα συμπεράσματά τους ακόμα δεν βασίζονται σε «ισχυρά» δεδομένα. Πού εστιάζει ο παγκόσμιος διάλογος.

Η Μέρκελ, οι «αντάρτες» και η ελληνική διάσωση

Ο αγώνας της καγκελάριου αλλά και του Σόιμπλε για να εξασφαλίσει τη στήριξη στο πακέτο διάσωσης και οι εκτιμήσεις για τους διαφωνούντες στη σημερινή ψήφιση στην Bundestag. Ο κίνδυνος για νέες μάχες στο γερμανικό κοινοβούλιο το φθινόπωρο, λόγω του... ελληνικού χρέους.

Φόβοι «ανταρσίας» από το ολλανδικό κοινοβούλιο για Ελλάδα

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ολλανδικός κυβερνητικός συνασπισμός, αφού αντιμετωπίζει την πιθανότητα της καταψήφισης της τρίτης διάσωσης της Ελλάδας από το κοινοβούλιο της χώρας του. Αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι η υπερψήφιση, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Ο νομισματικός πόλεμος ανάβει φωτιές στον Ντράγκι

Η υποτίμηση του γουάν δημιουργεί νέα προβλήματα στην ασθμαίνουσα ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην Ιαπωνία. Πώς αποτιμούν τις εξελίξεις οι αναλυτές και πώς πιστεύουν ότι θα αντιδράσει ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης.

Πανευρωπαϊκή η λατρεία για... μετρητά στο στρώμα

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση αυξάνει τη ζήτηση για τραπεζογραμμάτια, παρά την εξοικείωση του κόσμου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Η παραγωγή χαρτονομισμάτων αναμένεται να ανεβαίνει 5% τον χρόνο, καθώς τα μετρητά θεωρούνται... αξιόπιστα.

Η Μέρκελ αντιμέτωπη με… επανάσταση βουλευτών

Ο κίνδυνος μεγάλων απωλειών δοκιμάζει τις αντοχές της καγκελαρίου. Το «μασάζ» στους διαφωνούντες με την ελληνική διάσωση. Η σημασία της στάσης του Σόιμπλε και τα μηνύματα στο ΔΝΤ.

Ο νέος κόσμος της εργασίας-λάστιχο

H Λαγκάρντ και η νέα πράξη του ελληνικού δράματος

Ο «θάνατος» του metrosexual και οι ανισότητες στην... υγεία

Η εξομολόγηση ενός αναλυτή για τις συστάσεις buy/sell

H κρίση έβγαλε κερδισμένες τις αμερικανικές τράπεζες

Η γερμανική κριτική στο MoU προμηνύει δύσκολο Eurogroup

Η ελληνική συμφωνία βασίζεται στον φόβο και στη δυσπιστία

Η συμφωνία έκλεισε, αλλά οι πονοκέφαλοι παραμένουν

Γιατί η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της

Η «παντοδύναμη» Μέρκελ και τα αδιέξοδα του SPD

v