Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα διαλύσει την Pax Americana

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα διαλύσει την Pax Americana

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων προτείνει την αποσυναρμολόγηση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής που καθιέρωσαν οι ΗΠΑ με το Β' Παγκόσμιο Πολέμο. Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την σταθερότητα του διεθνούς συστήματος αλλά και για την ευημερία των Αμερικανών.

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το προεδρικό χρίσμα

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το προεδρικό χρίσμα

Το μεγάλο αουτσάιντερ των Ρεπουμπλικάνων βρίσκεται αγκαλιά με το προεδρικό χρίσμα. Η στρατηγική με την οποία ξεπέρασε τους αντιπάλους του και διέψευσε τους επικριτές. Ποιες δημογραφικές ομάδες τον στηρίζουν και γιατί πρέπει να τον φοβάται η «Διεφθαρμένη Χίλαρι».

Οπλο για τους ακραίους οι μεγάλοι συνασπισμοί

Οπλο για τους ακραίους οι μεγάλοι συνασπισμοί

Τα παραδείγματα της Αυστρίας και της Γερμανίας δείχνουν ότι όταν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συγκυβερνούν, ενισχύονται οι ακραίοι. Γιατί αυτό που έδειχνε ευλογία μετατρέπεται σε πολιτική κατάρα. Ο δρόμος για τις γερμανικές εκλογές και το εφιαλτικό σενάριο.

«Καμπάνα» από Κομισιόν στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

«Καμπάνα» από Κομισιόν στις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Στις €250.000 ανά πρόσφυγα το κόστος για κράτη-μέλη που δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση υποδοχής αιτούντων άσυλο στο σχέδιο της Κομισιόν. Στο 1,5 δισ. το κόστος για Πολωνία, αν περάσουν οι προτάσεις. Το καθεστώς του Δουβλίνου και η Βρετανία.

Η Ιαπωνία φέρνει την επανάσταση στη ρομποτική

Η Ιαπωνία φέρνει την επανάσταση στη ρομποτική

Δεκαετίες ανάπτυξης έχουν δημιουργήσει τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη. Προς ώρας οι Ιάπωνες αρνούνται να τα αξιοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει.

Το νέο στοίχημα της Σαουδικής Αραβίας σε 90’’

Η μετατροπή σε μια οικονομία που δεν θα εξαρτάται από το πετρέλαιο είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Βασιλική Οικογένεια της χώρας. Τα σχέδια φιλόδοξα αλλά τα προβλήματα μεγάλα.

Ο «μεγάλος αδελφός» εισβάλλει στην διαχείριση στόλου

Η τηλεματική έχει εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων μεταφοράς. Εχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά δημιουργεί και… πονοκεφάλους.

Συναγερμός για το εταιρικό χρέος και τα στάσιμα κέρδη

Οι επιχειρήσεις έχουν εκμεταλλευτεί το χαμηλό κόστος δανεισμού για να χρηματοδοτήσουν επαναγορές μετοχών, μερίσματα και συγχωνεύσεις. Ενισχύονται οι φόβοι για υψηλά επίπεδα μόχλευσης. Τι δείχνει η σύγκριση του καθαρού χρέους με την ετήσια με ταβολή στα EBITDA.

Γιατί οι τιμές των τροφίμων δεν μπορεί παρά να… πέσουν

Υπερπροσφορά σε πολλά είδη τροφίμων διαπιστώνουν στελέχη της αγοράς εμπορευμάτων. Εκτιμούν ότι η μόνη λύση είναι να πιεστούν χαμηλότερα οι τιμές ώστε να ισορροπήσει η παγκόσμια αγορά.

Στην εντατική η αγορά τιτλοποιήσεων της Ευρώπης

Οι πωλήσεις τιτλοποιημένων προϊόντων υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2011. Άκαρπες οι προσπάθειες για ανάκαμψη της αγοράς. Oι επενδυτικές εταιρείες συρρικνώνουν τα τμήματα τιτλοποίησης. Στο στόχαστρο οι αυστηρές ρυθμίσεις.

Τα δύο μεγάλα αγκάθια στη διαπραγμάτευση με Ελλάδα

Ο Ντράγκι κάνει πράξη τα όνειρα της αγοράς ομολόγων!

Η Αγκυρα «ξεκλειδώνει» τις επαναπροωθήσεις στοχεύοντας στη βίζα

Πέντε λόγοι που κάνουν δύσκολο το deal ΗΠΑ-ΕΕ στο εμπόριο

Οι εχθροί της παγκοσμιοποίησης παίρνουν τώρα εκδίκηση

Η διπλή επίθεση της EE στην Google σε 90’’

Τρεις κρίσιμες απαντήσεις για το μέλλον του πετρελαίου

Διχάζει την Ευρώπη το «δώρο» της βίζας στην Τουρκία

O Σούπερ Μάριο δεν θα απογοητεύσει τους επενδυτές

H EKT περνάει στην αντεπίθεση μετά τις βολές των Γερμανών

v